Mainos

Israel uhkasi surmata Hamasin johtajia

Israelin turvallisuusministeri pitää Palestiinan päämisterin surmaamista perusteltuna, jos tämä on osallinen iskuihin Israelia vastaan.Yhdysvallat on kehottanut Israelia ja Hamasia maltillisuuteen.

Israel on uhannut surmata Hamas-liikkeen johtajia, elleivät palestiinalaistaistelijoiden raketti-iskut lopu. Israelin ilmavoimat jatkoi myös iskujaan Gazan kaistalle. Hyökkäyksissä kuoli ainakin viisi palestiinalaista.

- En tee eroa raketti-iskujen tekijöihin ja niihin, jotka antavat määräyksiä. Mielestäni meidän täytyy ottaa heidät kaikki tähtäimeen, sanoi infrastruktuuriministeri Binjamin Ben-Eliezer Israelin radiossa.

Turvallisuusministeri Avi Dichterin mukaan Hamasin korkein poliittinen johtaja Khalid Mashaal tapetaan "heti kun tulee tilaisuus". Hän ei sulkenut pois myöskään sitä, että kohteeksi voi joutua myös pääministeri Ismail Hania.

Sekä Mashaalia että Haniaa on yritetty murhata aiemminkin. Israelin tiedustelupalvelu Mossad koetti saada Mashaalin päiviltä vuonna 1997, kun hän oli Jordaniassa. Mashaal asuu nykyään Syyriassa. Hania ehti paeta vuonna 2004 ennen ilmaiskua, jossa kuoli liikkeen perustaja Ahmed Jassin.

Tuhannet osoittivat mieltään Gazassa

Tuhannet Hamasin kannattajat marssivat Gazan kaupungissa ja vaativat kostoa Israelille viime päivien iskuista.

- Sionistinen hyökkäys ei lopeta rakettitulta sionistisia kaupunkeja vastaan. Sionistisen vihollisen johtajat maksavat vielä hinnan, julisti Islamilaisen jihadin aseellisen siiven edustaja.

Järjestö myönsi, että surmansa saaneista neljä oli sen jäseniä, jotka olivat olleet valmistelemassa rakettien ampumista Israeliin. Viides palestiinalainen kuoli rakettien rakennuspaikkaan tai kivenhakkaajan pajaan osuneessa iskussa.

Israelin hallitus päätti eilen lisätä armeijan operaatioita, joilla pyritään sen mukaan suojelemaan Gazan lähellä olevia kaupunkeja raketeilta. Gazasta on ammuttu yli sata rakettia Israeliin viime päivinä. Iskuissa ei ole kuollut kukaan, mutta haavoittuneita on useita.

Israel aloitti ilmaiskunsa Gazaan viime viikolla. Hyökkäyksissä on kuollut yli kymmenen siviiliä ja noin 25 taistelijaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

USA kehottaa Israelia maltillisuuteen

Yhdysvallat kehotti aiemmin tänään Israelia osoittamaan maltillisuutta Gazan kaistalla ja palestiinalaisjärjestö Hamasia lopettamaan raketti-iskut Israeliin.

- Olemme huolissamme väkivallasta ja kehotamme kaikkia osapuolia osoittamaan tarvittavaa maltillisuutta, Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja Gordon Johndroe sanoo.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.