Mainos

Israel uhkasi iskeä uudelleen Libanonin siviilikohteisiin

Israel uhkaa iskeä uudelleen Libanonin siviilikohteisiin, jos israelilaisia sotilaita vastaan hyökätään. Israel on kansliaministeri Haim Ramonin mukaan tehnyt selväksi, että hyökkäyksiin tai vuoden 1996 tulitaukosopimuksen loukkaamisiin vastataan iskuilla, ei vain sissijärjestö Hizbollahia, vaan myös Libanonin perusrakenteita vastaan.

-Toivon, että tämä johtaa Hizbollahin toiminnan vähenemiseen, Israelin pääministerin kansliassa toimiva ministeri Ramon sanoi maansa televisiolle. Israelilaiset koneet pommittivat aikaisin tiistaina kolmea Libanonin voimalaa kostoksi lisääntyneistä hyökkäyksistä israelilaissotilaita vastaan. Libanon ja Syyria ovat Ramonin mukaan vastuussa siitä, että Hizbollah saa toimia puskurivyöhykkeellä, jota Israel on miehittänyt Etelä-Libanonissa vuodesta 1985 saakka. Vuoden 1996 tulitaukosopimus seurasi Israelin hyökkäystä shiamuslimisissejä vastaan, ja se kieltää hyökkäykset siviilikohteista ja siviilikohteisiin.

Sopimuksen noudattamista valvova viiden maan - Israelin, Libanonin, Syyrian, Ranskan ja Yhdysvaltain - komitea kokoontuu perjantaina ensimmäiseen kokoukseensa nykyisen väkivaltakierteen alettua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.