Mainos

Israel uhkaa perustaa "puskurivyöhykkeen" Pohjois-Gazaan

Israel ei aio lähettää joukkojaan takaisin Gazaan, mutta ilmaiskujen lisäksi Israel aikoo surmata aiempaa enemmän niitä palestiinalaismilitantteja, joiden se katsoo olevan vastuussa rakettitulesta.

Israel on uhannut perustaa "puskurivyöhykkeen" Gazan kaistan pohjoisosaan, elleivät palestiinalaisten raketti-iskut Israelin puolelle lopu. Israelin armeija aikoo tehdä entistä enemmän ilmaiskuja ja tulittaa aluetta tykein estääkseen palestiinalaismilitantteja lähestymästä puskurivyöhykettä.

Raketteja on ammuttu Israelin vetäydyttyä Gazan kaistalta monista entisistä siirtokunnista.

- Emme vetäytyneet noilta alueilta muuttaaksemme ne rakettien laukaisupaikoiksi, sanoi Israelin hallituksen edustaja Raanan Gissin uutistoimisto DPA:lle. Siirtokunnista palestiinalaisten raketit ovat yltäneet aiempaa syvemmälle Israeliin.

Israel ei kuitenkaan aio lähettää joukkojaan takaisin Gazaan. Ilmaiskujen lisäksi Israel aikoo surmata aiempaa enemmän niitä palestiinalaismilitantteja, joiden se katsoo olevan vastuussa rakettitulesta.

Palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekat kehottaa kansainvälistä yhteisöä puuttumaan tilanteeseen ja varoittaa, että Israelin toimet johtavat väkivallan kierteeseen.

Jotkut palestiinalaiset arvelevat, että militantit laukovat raketteja provosoidakseen Israelin kovaan vastaiskuun, mikä saattaisi lykätä 25. tammikuuta suunniteltuja parlamenttivaaleja. Palestiinalaisilla on ollut kiistaa ehdokasasettelusta.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.