Mainos

Israel tyytyväinen rasismikokouksen tuloksiin

Israel sanoi lauantaina olevansa tyytyväinen Durbanin rasismikokouksen loppujulistukseen. Israelin varaulkoministeri Michael Melchior totesi tv-haastattelussa, ettei julistukseen tullut yhtään Israelia tuomitsevaa sanaa. -Israel on tyytyväinen siitä, että Israelia ja juutalaisia vastaan suunnatut vihaa ja yllytystä täynnä olevat lauselmat poistettiin kokouksen päätösasiakirjasta, sanottiin Israelin ulkoministeriön lausunnossa.

Eripurainen ilmapiiri hankaloitti neuvotteluja

Myös YK:n pääsihteeri Kofi Annan on sanoo olevansa tyytyväinen Durbanissa aikaansaatuun rasiminvastaiseen julistukseen. Annan oli kuitenkin pahoillaan kokouksen eripuraisesta ilmapiiristä.

Yhdysvallat valitti puolestaan kokouksen politisoitumista. Yhdysvallat ja Israel poistuivat kokouksesta maanantaina vastalauseena arabimaiden yrityksille saada kokouksen päätösasiakirjaan Israelin tuomitsevia lausumia. -Olemme vakuuttuneita siitä, että vetäytymisemme kokouksesta oli oikea toimenpide ja toivomme, että päätös vaikutti osaltaan parempaan, vaikkakin puutteelliseen tulokseen, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja Susan Pittman.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.