Mainos

Israel tunkeutui jälleen Hebroniin

Israel jatkaa iskujaan Länsirannalle. Israelin armeijan komentaja on jälleen ehdottanut Arafatin karkottamista.

Israelin joukot ovat varhain aamulla tunkeutuneet Hebronin kaupunkiin Jordanjoen länsirannalla. Kaupunkiin eteni 30-40 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua, kertoo uutistoimisto Reuters.

Israelin armeija ei virallisesti vahvistanut tietoa. Israelilaisten sotilaslähteiden mukaan israelilaiset sotilaat ovat pidättäneet Hebronissa neljä etsintäkuulutettua palestiinalaista.

Israelin armeija on tehnyt lähes joka yö iskuja Länsirannan palestiinalaiskaupunkeihin ja -kyliin sen jälkeen kun armeijan suuri operaatio Länsirannalla päättyi huhtikuussa. Yöllisissä iskuissa on pidätetty lukuisia palestiinalaisia.

Israelin armeijan komentaja karkottaisi Arafatin

Israelin armeijan komentaja kenraali Shaul Mofaz on jälleen ehdottanut palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin karkottamista Israelin hallituksen turvallisuusvaliokunnan eilisessä istunnossa.

Israelilaislähteiden mukaan pääministeri Ariel Sharon moitti kenraalia sekaantumisesta poliittisiin päätöksiin.

Esillä ministerien keskusteluissa oli myös se, pitäisikö Israelin armeijan miehittää uudelleen palestiinalaishallinnon alaisuuteen kuuluvat alueet, kerrottiin israelilaisista poliittisista lähteistä. Israelin joukot ovat tehneet toistuvasti uusia iskuja palestiinalaisalueelle sen jälkeen kun suurimittainen miehitysoperaatio päättyi huhtikuussa.

Kenraali Mofaz sanoi jo huhtikuussa, että armeijan johto kannattaa Arafatin karkottamista. Arafat oli tuolloin israelilaisjoukkojen piirittämänä päämajassaan Ramallahissa. Ainakin yhden ministerin kerrottiin eilen kannattaneen Mofazin ehdotusta.

Pääministeri Sharon torjui kuitenkin ehdotuksen, vaikka hänen tiedetään pyrkivän Arafatin syrjäyttämiseen. -Haluamme kuulla mielipiteenne sotilaallisista kysymyksistä, älkää yrittäkö ohjailla hallitusta, kerrottiin Sharonin huomauttaneen Mofazille. Kenraali Mofaz jättää tehtävänsä kesäkuussa, ja hänen uskotaan kaavailevan uutta uraa politiikassa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.