Mainos

Israel tulitti Hebronia

Israelin pääministeri Ehud Barak sanoi tänään maan radiossa, että uusia Lähi-idän rauhan kolmikantaneuvotteluja Yhdysvaltain ja palestiinalaisten kanssa ei ole luvassa. Barak jatkoi, että Israel on varautunut pitkään taisteluun. Samalla Barak puolusti sotilaallista linjaansa, jota maan oppositio on arvostellut liian pehmeäksi.

-Jos uskoisimme, että 200 kuolleen sijasta 2000 kuollutta lopettaisi tämän kokonaan, käyttäisimme enemmän voimaa. Mielestämme tilanne on kuitenkin aivan päinvastainen, Barak sanoi.

-Taistelusta tulee pitkä ja vaikea. Siinä päätetään tulevaisuudestamme tässä maassa, Barak jatkoi. Barak ilmoitti puheessaan myös, että Israel on toistaiseksi jäädyttänyt kaikki varojen siirrot palestiinalaishallinnolle.

Israel iski Hebroniin

Israelin taisteluhelikopterit ampuivat kolme ohjusta kohti palestiinalaisjohtaja Jasser Arafatin Fatah-järjestön päämajaa Länsirannalla sijaitsevassa Hebronissa, kertoivat silminnäkijät varhain aamulla Suomen aikaa. Silminnäkijöiden mukaan rakennukset olivat tyhjillään iskujen aikana, mutta tulitukseen vastattiin eri puolilta kaupunkia useiden tuntien ajan. Israelin armeija vahvisti myöhemmin, että Israelin tekemät iskut osuivat neljään palestiinalaiskohteeseen Länsirannalla.

Kohteet sijaitsivat Tulkaremissa, Salfitissa, Hebronissa ja Jerikossa. Iskut sattuivat hieman sen jälkeen, kun Yhdysvaltain Lähi-idän erityislähettiläs Dennis Ross ja Israelin pääministeri Ehud Barak tapasivat. Tapaamisessa keskusteltiin vihollisuuksien lopettamisesta Lähi-idässä. Rossin on määrä tänään tavata palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat.

Uutistoimisto AFP:n mukaan saksalainen lääkäri on saanut surmansa Beit Dshallahin palestiinalaiskaupunkiin tehdyssä iskussa. Lisäksi yksi palestiinalaispoika menehtyi vammoihinsa, jotka hän oli saanut yhteenotossa Gazassa eilen. Liki 230 ihmistä on saanut surmansa seitsemän viikkoa jatkuneissa levottomuuksissa, valtaosa heistä palestiinalaisia.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.