Mainos

Israel tuhosi Arafatin turvallisuusviranomaisten rakennukset

Israelin armeija tuhosi Arafatin turvallisuusviranomaisten rakennukset.

Israelin armeija on hävittänyt palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin päämajaa ympäröivät palestiinalaisten turvallisuusviranomaisten rakennukset maan tasalle Ramallahissa Länsirannalla.

Armeija jatkoi tänään Arafatin päämajan piirittämistä, mistä Israelin hallitus päätti eilen Tel Avivissa tehdyn itsemurhaiskun jälkeen. Israelin hallituksen tarkoituksena on eristää Arafat ja pakottaa 20 hänen päämajassaan oleskelevaa palestiinalaisaktivistia antautumaan.

Iltaan mennessä 20 palestiinalaista oli antautunut, mutta heidän joukossaan "eivät olleet kaikki ne 20, jotka Israelin hallitus haluaa", kertoi israelilainen sotilaslähde, Lisäksi Israelin hallitus julisti ulkonaliikkumiskiellon kuuteen Länsirannan kaupunkiin.

Armeija räjäytti tai tai jyräsi maan tasalle yli kymmenen rakennusta Arafatin päämajan ympäriltä. Alueelta kuului tänään valtavia räjähdyksiä, ja rakennukset muuttuivat valkoiseksi kivipölyksi. Rakennuksissa ei ollut ketään räjäyttämisen aikana. Nyt menivät maan tasalle ne rakennukset, jotka olivat jääneet pystyyn edellisen piirityksen jäljiltä.

-He ovat tuhonneet kaikki uudet rakennukset, jotka rakensimme palestiinalaisten itsehallinnon aikana vuodesta 1995 lähtien, kertoi Arafatin edustaja hänen päämajastaan.

Yksi palestiinalaispoliisi kuoli Israelin armeijan tarkka-ampujan luodista Ramallahissa. Hän oli seissyt Arafatin päämajan ikkunan ääressä.

Kolme palestiinalaista sai surmansa Gazassa

Kolme palestiinalaista kuoli Israelin armeijan iskuissa Gazan kaistalla, minne Israelin joukot tunkeutuivat viime yönä. Yksi surmansa saaneista oli teini-ikäinen. Hän kuoli Israelin joukkojen tulituksessa Rafahin kaupungissa illalla.

Panssarivaunut tunkeutuivat kahtena kiilana helikopterien tukemina syvemmälle Gazan kaistalle kuin kertaakaan kaksi vuotta sitten alkaneen kansannousun aikana. Israelin armeija ilmoitti tuhonneensa Gazan kaistalla seitsemän rakennusta, joissa valmistettiin aseita ja räjähteitä. Israelin hallitus ei määrännyt Arafatia karkotettavaksi, vaikka jotkut hallituksen jäsenet olivat sitä toivoneet. Tarkoituksena ei ollut haavoittaa Arafatia, sanoi Israelin puolustusministeri Binyamin Ben-Eliezer.

Arafatin kerrottiin selvinneen haavoittumattomana eilisillan laukaustenvaihdossa. Tel Avivissa tehdyssä pommi-iskussa kuoli iskun tekijän lisäksi kuusi ihmistä. Skotlantilainen nuori kuoli vammoihinsa sairaalassa tänään.

Hamas-järjestö ilmoitti tehneensä iskun bussiin. Pommi-isku oli Hamasin mukaan kosto siitä, että Israel surmasi yhden järjestön johtajan ja 14 muuta palestiinalaista heinäkuussa iskussa Gazaan. Palestiinalaiset tuomitsivat pommi-iskun.

Israelin todellisena tarkoituksena on tuhota palestiinalaishallinto ja päästä eroon Arafatista, sanoi palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erekat tänään.

Arafatin katsotaan olevan voimaton hillitsemään militantteja. Arafat sanoo, ettei hän pysty toteuttamaan Yhdysvaltain ja Israelin vaatimia uudistuksia piirityksen vuoksi ja Länsirannan ja Gazan kaistan saarron takia. Hänellä ei ole armeijaa, joka vastustaisi Israelin armeijaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.