Israel teki kostoiskun Libanoniin

Israel on tehnyt ilmaiskun Itä-Libanonissa sijaitseviin Syyrian armeijan tutka-asemiin. Bekaan laaksoon tehdyssä iskussa kuoli ainakin kolme syyrialaissotilasta ja loukkaantui useita. Tutka-aseman kerrottiin tuhoutuneen täysin.

Israelin teki ilmaiskun vain päivä sen jälkeen, kun Syyrian tukeman Hizbollah-järjestön sissit olivat surmanneet israelilaissotilaan Libanonin rajalla. Israelin armeija ilmoitti kostoiskun jälkeen, että se ei tule hyväksymään Hizbollahin terrorismia. Israel tulitti myöhään eilen myös palestiinalaisia Hebronissa. Iskussa loukkaantui ainakin neljä ihmistä.

Palestiinalaisalueiden saarto jatkuu

Palestiinalaisalueiden saarron purkaminen ei ole lähiaikoina näköpiirissä. Israelilaisviranomainen kertoi maansa jatkavan saartoja myöhään eilen.

-Olemme sitoneet saartojen purkamisen siihen, että palestiinalaiset lopettaisivat väkivaltaisuudet. Näin ei ole tapahtunut, joten saartoja jatketaan, Israelin pääministerin tiedottaja sanoi. Tiedottaja viittasi palestiinalaisten Gazassa ja Länsirannikolla aiemmin viikonloppuna tekemiin aseellisiin iskuihin. Lähellä Tel Avivia räjähti toissapäivänä lisäksi kaksi pommia.
(STT-AFP-Reuters-AP-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat