Mainos

Israel teki iskun Gazaan

Kahdeksan palestiinalaista sai surmansa Gazassa Israelin armeijan tunkeuduttua pakolaisleirille, kertoivat sairaalalähteet.

Silminnäkijöiden mukaan Israelin armeijan panssarivaunut ajoivat varhain tänään Khan Junisin pakolaisleirille ja avasivat tulen. Israelin armeija on myös ampunut ohjuksia helikopterista leiriin, jossa kymmenet palestiinalaistaistelijat ottivat yhteen Israelin sotilaiden kanssa.

Sairaalalähteiden mukaan iskussa kuoli kahdeksan palestiinalaista. Loukkaantuneita on parikymmentä.

Armeijan puskutraktorit jyräsivät nurin asuinrakennuksia, joita oli armeijan mukaan käytetty rakettien ja kranaattien ampumiseen Gazan kaistan juutalaissiirtokuntiin. Sadat ihmiset pakenivat taisteluja, ja 15-21 ihmisen kerrottiin haavoittuneen.

- Joukot ovat valmiina pysymään leirissä, kunnes israelilaisyhteisöissä on rauhallista, sanoi armeijan komentaja Ofer Winter Israelin radiolle.

Armeijan mukaan palestiinalaistaistelijat ovat viime viikkoina kiihdyttäneet iskujaan siirtokuntia vastaan. Asukkaiden mielestä armeijan operaatio oli kollektiivinen rangaistus palestiinalaistaistelijoiden iskuista.

Kodittomiksi jääneet perheet hakivat suojaa sairaalasta ja koulusta. Tuhottuja rakennuksia oli 30.

Israelin Egyptin-vastaisella rajalla Rafahissa viisi palestiinalaista kuoli, kun he jäivät loukkuun rajan ali johtavan maanalaisen tunnelin romahdettua. Israelin sotilaat etsivät romahtaneesta tunnelista kolmea kateissa olevaa ihmistä. Palestiinalaispoliisin mukaan tunneli oli kaivettu ilmeisesti raja-asemaa vastaan suunniteltua iskua varten. Viime viikolla neljä israelilaissotilasta sai surmansa palestiinalaisten samankaltaisessa hyökkäyksessä rajalle.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.