Mainos

Israel teki ilmaiskun Gazaan

Yhdeksän ihmistä kuoli, kun Israel ampui ohjuksen pakettiautoon Gazassa. Palestiinalaisten presidentti Mahmoud Abbas syyttää Israelia "valtioterrorismista".

Yhdeksän ihmistä on kuollut ja useita haavoittunut Israelin armeijan ilmaiskussa Gazassa. Suurin osa kuolleista oli siviilejä ja uhrien joukossa oli kaksi lasta.

Kyseessä oli vuosiin yksi tuhoisimmista Israelin iskuista Gazaan.

Silminnäkijöiden mukaan Israelin koneet ampuivat ohjuksen pakettiautoon Gazan kaupungin itäpuolella. Israelin asevoimat sanoi tehneensä iskun autoon, jossa oli palestiinalaistaistelijoita. Sotilaiden mukaan autossa oli lastina venäläisvalmisteisia raketin laukaisutelineitä.

Paikalliset asukkaat kertoivat, että auto kuuluu palestiinalaisten Islamilainen jihad -ryhmälle.

Palestiinalaistaistelijat ovat alkuviikon aikana kiihdyttäneet raketti-iskujaan Israeliin kostona viime perjantaista, jolloin kahdeksan palestiinalaissiviiliä sai surmansa hiekkarannalla israelilaisten kranaattitulessa Gazassa.

Abbas syyttää Israelia terrorismista

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas syytti Israelia "valtioterrorismista".

Abbasin edustaja vaati myös kansainvälisen yhteisön väliintuloa.

Israelin armeija ei tunnusta viimeviikoista iskua

Israelin armeija ei ole löytänyt todisteita siitä, että sotilaat olisivat tulittaneet palestiinalaissiviilejä viime perjantaina. Asevoimat ei kuitenkaan sulje kokonaan pois tätä mahdollisuutta, kertovat israelilaiset tiedotusvälineet.

Armeijan sisäisessä selvityksessä arvellaan, että kahdeksan palestiinalaista saattoi kuolla myös miinan räjähdykseen. Sen mukaan Hamas-ääriliike oli saattanut miinoittaa rannan Israelin erikoisjoukkojen operaation varalta.

Selvityskomission uskotaan päättelevän loppuraportissaan, etteivät kuolemantapaukset todennäköisesti johtuneet laivaston kranaattitulesta, kertoo Jedioth Ahronoth -lehti.

Palestiinalaiset saivat surmansa Gazassa viime perjantaina, kun he olivat viettämässä päivää hiekkarannalla. Israel joutui verilöylyn takia maailmanlaajuisen arvostelun kohteeksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.