Mainos

Israel tehnyt rajuja iskuja Gazaan yön aikana

Uutistoimisto AFP:n mukaan Israelin ilmavoimat ovat tehneet yön aikana lukuisia hyökkäyksiä kohteisiin Gazassa. Israelin ilmavoimat ovat iskeneet yli 80 kohteeseen muun muassa hallintorakennuksiin, sähkölaitoksiin ja asevarastoihin.

Eri uutistoimistolähteisiin viitaten väkivaltaisuuksissa olisi viime yönä ja aamun aikana kuollut kymmenkunta palestiinalaista.

Israel on viime yönä iskenyt myös Hamas-järjestön päämajaan Gazassa, kertoo järjestön johto. Uutistoimisto AFP:n välittämien silminnäkijätietojen mukaan rakennukselle on aiheutunut mittavia vahinkoja.

Hamasin edustaja puolestaan kertoo, että päämaja olisi tuhoutunut täydellisesti ja lähirakennuksia vahingoittunut. Israelin armeija vahvistaa AFP:lle, että sen yhtenä kohteena on ollut Hamasin johtajan päämaja.

Palestiinalaistaistelijat ovat vastanneet iskuihin ampumalla raketteja Israeliin.

Israelin ja Hamasin välit ovat olleet viime päivinä erittäin kireät. Hamas ampui eilen raketteja Tel Aviviin ja Jerusalemiin. Kaiken kaikkiaan muutaman päivän kestäneissä väkivaltaisuuksissa olisi eri uutistoimistolähteiden mukaan kuollut nelisenkymmentä ihmistä.

Israelin hallituksen kerrotaan antaneen valtuutuksen kutsua palvelukseen jopa 75 000 reserviläistä. Päätöksen arvellaan kertovan siitä, että Israel valmistautuu mahdolliseen maahyökkäykseen. Tuhansia reserviläisiä on jo kutsuttu palvelukseen.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on ilmaissut tukensa Israelille, jolla on hänen mukaansa oikeus puolustaa itseään.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.