Mainos

Israel syyttää palestiinalaisia kiertelystä

Israel sanoi tänään, että palestiinalaisten esittämä vaatimus Israelin vetäytymisestä on "tekosyy" olla toteuttamatta uudistuksia. Palestiinalaiset ovat vaatineet Israelia vetäytymään palestiinalaisalueilta ennen vaalien järjestämistä.

-Tämä on pelkkä tekosyy (palestiinalaisten presidentiltä) Jasser Arafatilta, koska hänellä ei ole aikomustakaan toteuttaa uudistuksia, sanoi pääministeri Ariel Sharonin edustaja Ranaan Gissin.

Arafat ehdotti keskiviikkona palestiinalaishallinnon uudistamista ja vaalien järjestämistä pikaisesti, mutta eilen hän kuitenkin totesi, ettei vaaleja voida pitää ennen kuin Israelin armeija on lopettanut miehityksen palestiinalaisalueilla.

-On todella järjetöntä pyytää meitä vetäytymään (ennen vaaleja), Gissin sanoi.

Hänen mukaansa palestiinalaisten on ensin täytettävä kaksi ehtoa ennen kuin Israel vetäytyy.

-Heidän on lopetettava terrori, väkivalta ja yllytys ja heidän on toteutettava todellisia uudistuksia.

Arafatin mukaan palestiinalaishallinnon uudistaminen koskee koko hallintoa sekä turvallisuusjoukkoja. Hänen mukaansa tavoitteena on toimeenpanovallan, lainsäädännön ja tuomiovallan erottamisen kokonaan toisistaan.
Palestiinalaisten parlamentti ehdotti myöhään eilen illalla uuden hallituksen muodostamista 45 päivän sisällä. Parlamentin mukaan uuteen hallitukseen pitäisi kuulua korkeintaan 19 ministeriä. Parlamentti ehdotti myös julkisten sekä kansallisten turvallisuusjoukkojen uudelleen organisointia.

Professori Arafatin vastaehdokkaaksi


Palestiinalainen valtiotieteiden professori Abdul Sattar Qassem ilmoittautui tänään ehdokkaaksi presidentinvaaleihin. Hänestä tuli ensimmäinen vastaehdokas Jasser Arafatille. Qassem kertoi, että hänellä on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi, "jos vaalit pidetään".

-Monet ihmiset ovat tukeneet ajatustani (asettua ehdolle). Toiset ovat rohkaisseet minua, mutta toiset eivät, hän totesi.

Qassem haluaa muuttaa nykyisen hallituksen politiikkaa.

-Hallinnon johtamisessa on ollut tietty suunta, joka on kohdellut kaltoin niin miehitettyjen alueiden sisällä kuin ulkopuolellakin asuvia palestiinalaisia, Qassem sanoi.

Erityisesti hän mainitsi korruption.

(MTV3-AFP-DPA-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.