Mainos

Israel surmasi Hamasin perustajajäsenen ohjusiskussa

Neljä palestiinalaista on kuollut tänään Israelin ohjusiskussa. Kohteena oli islamilaisen Hamas-järjestön sotilasjohtaja.

Neljä palestiinalaista on kuollut tänä aamuna Gazan kaistalla, kun Israelin taisteluhelikopterit tulittivat näiden autoa ohjuksilla.

Palestiinalaisten turvallisuuslähteiden mukaan autossa matkusti tiettävästi Hamasin sotilassiiven korkeimpaan johtoon kuulunut Ibrahim al-Maqadma, joka oli myös järjestön perustajajäsen. Maqadman lisäksi ohjusiskussa sai surmansa kolme hänen henkivartijaansa.

Hamasin sotilaallinen siipi kehotti iskun jälkeen taistelijoitaan ryhtymään kostotoimiin, jotka kohdistuisivat muun muassa Israelin poliittiseen johtoon. Myös Magadman hautajaisiin kokoontuneet tuhannet palestiinalaiset vaativat vastaiskua.

-Ibrahim al-Maqadman salamurha tulee aloittamaan uuden vaiheen sodassa juutalaisia vastaan. Kaikki Israelin johtajat ovat nyt vapaata riistaa Hamasille, sanoi Hamasin korkea-arvoinen jäsen Abdel-Azziz al-Rantissi.

Hamasin lisäksi palestiinalaishallinto tuomitsi ohjusiskun ja ilmoitti pitävänsä Israelin hallitusta vastuullisena sen seurauksista.

Israelin turvallisuusjoukot luonnehtivat Magadmaa keskeiseksi vallanpitäjäksi Hamasissa ja arvioivat, että hän oli vastannut osaltaan järjestön tekemistä hyökkäyksistä kuluneina kahtena vuosikymmenenä. Myös Hamas-lähteet myönsivät Magadman johtaneen Hamasin taistelijoita. Sen sijaan Hamasin poliittinen johto torjui tiedot, joiden mukaan Magadma oli osallistunut järjestön sotilaalliseen toimintaan.

Väkivallan kierre on syventynyt jälleen viime päivinä Israelissa ja palestiinalaisalueilla. Viime keskiviikkona palestiinalainen itsemurhaiskun tekijä tappoi 15 ihmistä Haifassa. Hamas ilmoitti olleensa veriteon takana, minkä jälkeen Israelin sotilaat hyökkäsivät Gazan alueelle ja surmasivat 12 palestiinalaista.

Eilen Hamasin taistelija tappoi kaksi juutalaista siirtokuntalaista Länsirannalla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja