Mainos

Israel sulkee Beit-Elin sotatuomioistuimen

Yksi palestiinalaisaluiden miehityksen näkyvimmistä symboleista puretaan Länsirannalla. Palestiinalaiset ääriryhmät moittivat Israelia palestiinalaistaistelijoiden jahtaamisesta.

Israel aikoo lopettaa Länsirannalla toimivan Beit-Elin sotatuomioistuimen toiminnan, kertoo sanomalehti Haaretz Tuomioistuinta on pidetty yhtenä palestiinalaisalueiden miehityksen näkyvimpänä symbolina. Beit-Elin tuomioistuimessa on käsitelty tuhansien Israelin vastaisesta toiminnasta epäiltyjen palestiinalaisten syytteet.

Israel päätti äskettäin yhdistää tuomioistuimen toiminnan Hebronin ja Betlehemin alueilla pidätettyjen palestiinalaisten syytteitä käsittelevään Adorayimin tuomioistuimeen. Beit-Elin tuomioistuin perustettiin vuonna 1967. Se toimi ensin Ramallahissa, mutta siirrettiin Beit Eliin 1995. Haaretzin mukaan tuomioistuin suljetaan kahden viikon kuluttua, jonka jälkeen sen rakennus puretaan.

Israelin armeija pidätti palestiinalaistaistelijoita

Palestiinalaiset ääriryhmät ovat syyttäneet Israelin joukkoja palestiinalaistaistelijoiden jahtaamisesta ja varoittivat, että tilanne voi johtaa kolmeksi kuukaudeksi julistetun tulitauon raukeamiseen. Islamilainen jihad ilmoitti, että järjestön aseellisen siiven paikallisjohtaja otettiin kiinni viime yönä Jeninissä. Lisäksi Al Aksan marttyyrien prikaatit moitti Israelin armeijaa tunkeutumisesta Tubasin kylään ja paikallisjohtajansa pidättämisestä.

Islamilainen jihad, Al Aksan marttyyrien prikaatit ja kolme muuta ääriryhmää ovat luvanneet keskeyttää Israelin vastaiset iskunsa ja kehottaneet Israelin armeijaa puolestaan luopumaan etsintäoperaatioistaan palestiinalaisalueilla. Palestiinalaisjärjestöt vaativat myös palestiinalaisvankien vapauttamista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.