Mainos

Israel siirtää tankkeja, tykistöä ja sotilaita Gazan rajalle

Israel on jo aloittanut valmistelut mahdollista maahyökkäystä varten.

Israelin mukaan panssarivaunuja, tykistöä ja sotilaita on alettu siirtää kohti Gazan rajaa. Liikekannalla on 33 000 sotilasta, kun valtuudet on annettu 40 000 reserviläisen kutsumiseksi taisteluvalmiuteen.  

Israel aikoo päättää pian mahdollisesta maahyökkäyksestä Gazaan. Maan ulkoministeri Avigdor Lieberman kertoo odottavansa poliittista päätöstä asiasta kahden vuorokauden sisällä.  

-Tällä hetkellä olemme ensimmäisessä vaiheessa eli ilmaiskuissa, hän sanoi.  

Israelin ilmaiskuissa Gazaan on tänään kuollut ainakin 12 ihmistä ja useita on loukkaantunut, kertovat sairaalalähteet. Israel on tehnyt useita uusia hyökkäyksiä Gazan kaistalla.  

Gazan pommituksissa on kuollut viidessä päivässä ainakin 117 ihmistä. Palestiinalaiset ovat puolestaan ampuneet satoja raketteja Israelin puolelle. Näissä iskuissa ei ole kuollut yhtään israelilaista, mutta muutama on haavoittunut. Israelin rautakupoliksi kutsuttu ilmapuolustusjärjestelmä on onnistunut torjumaan suuren osan raketeista.  

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kertoi eilen Israelin iskeneen jo yli 1000 kohteeseen Gazassa ja uhosi iskujen jatkuvan. Hänen mukaansa ulkomaailman paine ei estä Israelia iskemästä terroristeja vastaan.   

-Yksikään terroristien kohde Gazassa ei ole turvassa, hän sanoi.  

Iskuille ei näy loppua, koska osapuolet syyttävät tilanteesta toisiaan.  

-Israel aloitti väkivaltaisuudet ja sen pitää ne lopettaa. Me vain puolustamme itseämme, sanoo palestiinalaisjärjestö Hamasin johtajiin kuuluva Ismail Haniya.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.