Mainos

Israel sanoo jatkavansa rauhanneuvotteluja

Israel on ilmoittanut jatkavansa rauhanneuvotteluja palestiinalaisten kanssa, kertoivat uutistoimistot. Amerikkalaisen sovittelijan Dennis Rossin on määrä saapua alueelle huomenna valmistelemaan uusia rauhanpyrkimyksiä, jotka ovat jatkoa heinäkuun 25. päivänä rauenneille Camp Davidin neuvotteluille. Ross keskustelee neljänä päivänä molempien osapuolten kanssa ennen lomailuaan alueella, kertoi Yhdysvaltain suurlähetystön edustaja.

-Ross tutkii tilannetta alueella ja tapaa molempien osapuolten edustajia, sanoi lähetystön tiedottaja. Myös Israelin virkaatekevä ulkoministeri Shlomo Ben-Ami sanoo, että israelilaiset ja palestiinalaiset aloittavat uudestaan neuvottelut rauhasta.

-Jatkamme neuvotteluja palestiinalaisten kanssa, sanoi Ben-Ami tiedotustilaisuudessa Jerusalemissa aamulla. Rauhansopimukseen pääsyn takaraja on syyskuun 13. päivä. Palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat on aikonut julistaa Palestiinan itsenäiseksi valtioksi samana päivänä riippumatta siitä, allekirjoittavatko osapuolet rauhansopimuksen siihen mennessä tai ei. Ben-Ami toivoo, että rauhansopimuksen luonnoksesta päästäisiin sopuun jo syyskuun alkupäivinä. Camp Davidin rauhanneuvottelut kariutuivat pitkälti kiistaan Jerusalemin asemasta.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.