Mainos

Israel saattaa aloittaa vetäytymisen Länsirannalla tänään

Israelin armeija saattaa vetää joukkonsa Länsirannalla sijaitsevasta Betlehemin kaupungista tänä iltana, jos tilanne kaupungissa pysyy rauhallisena, kertoi nimettömänä pysytellyt Israelin hallituksen edustaja tänään.

-Jos sunnuntai on rauhallinen, joukkojen vetäytyminen voisi tapahtua illalla. Kaikki riippuu palestiinalaisista, pääministeri Ariel Sharonin kanslian lähde kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Israelin oli määrä vetäytyä Betlehemistä ja viereisestä Beit Jalan kylästä jo eilen, mutta vetäytymistä lykättiin alueella jatkuneiden levottomuuksien vuoksi. Israelin armeijan edustajan mukaan tilanne Betlehemissä ja Beit Jalassa näytti tänään suhteellisen rauhalliselta.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat tuomitsi päätöksen lykätä vetäytymistä. Hänen mukaansa päätös osoitti, että Israelilta puuttuu tahto rauhaan.

Israelin ja palestiinalaisten turvallisuusjohtajien oli määrä tänään neuvotella vetäytymisen uusista vaiheista. Turvallisuuskomitean kokous oli kuitenkin vaakalaudalla, koska vetäytymisen ensimmäistäkään vaihetta ei ole toteutettu.

Israel miehitti kuusi palestiinalaishallinnassa olevaa Länsirannan kaupunkia matkailuministerin viimeviikkoisen murhan jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.