Mainos

Israel pidätti mielenosoittajia Hebronissa

Israelin poliisi pidätti tänään kymmenen palestiinalaista ja vasemmistolaista israelilaista mielenosoittajaa Hebronissa Länsirannalla. Pidätykset tehtiin, kun mielenosoittajat yrittivät marssia Patriarkkojen haudalle, jonne äärijuutalaiset olivat kokoontuneet lukemaan pyhiä tekstejä.

Silminnäkijöiden mukaan poliisit hakkasivat mielenosoittajia nyrkeillä ja aseiden perillä juutalaisten siirtolaisten katsellessa vieressä. Mielenosoittajat puolustautuivat poliiseja vastaan, jolloin heidät pidätettiin. Tuhannet juutalaiset olivat aiemmin päivällä kokoontuneet Patriarkkojen haudalle lukemaan jokavuotiseen tapaansa pyhiä tekstejä.

Israelin poliisi oli varautunut levottomuuksiin, ja turvallisuusministeri Avigdor Kahalani sanoi, että poliisilla on valtuudet pidättää äärijuutalaiset, jotka pyrkivät estämään Hebronin kaupungin luovuttamisen palestiinalaisten valvontaan. Poliisi pidätti kuitenkin vain vasemmistolaisia ja palestiinalaisia mielenosoittajia.

Kahalanin mukaan Israelin viranomaiset valmistautuvat tilanteeseen, jossa kiihkojuutalaiset pyrkivät vaikeuttamaan Israelin joukkojen vetäytymistä asein. Ministeri sanoi, että tarpeen vaatiessa ääriainekset pidätetään vaikka erityisvaltuuksin ilman oikeudenkäyntiä. Israelin joukkojen on määrä vetäytyä suurimmasta osasta Hebronia palestiinalaisten kanssa tehdyn sopimuksen nojalla.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.