Mainos

Israel pidätti Länsirannan Hamas-johtajan

Israelin sotilaat ovat pidättäneet äärijärjestö Hamasin Länsirannan alueen poliittisen johtajan Hassan Yussefin, kertoivat palestiinalaiset turvallisuusviranomaiset. Pidätys tapahtui El Birehin kylässä lähellä Ramallahia.

Israelilaisjoukot tekivät rynnäkön taloon, jossa Yussef piileskeli, ja ottivat kiinni sekä hänet että hänen kaksi henkivartijaansa. Pidätys tehtiin kuukausia jatkuneen takaa-ajon päätteeksi. Yussef on hoitanut Hamas-järjestön suhteita muihin palestiinalaisjärjestöihin siitä lähtien kun palestiinalaisten uusi kansannousu syksyllä 2000 alkoi.

USA:n lähettiläs neuvotteli

Yhdysvaltain lähettiläs David Satterfield tapasi tänään palestiinalaisten edustajia Ramallahissa. Neuvottelujen aiheena olivat palestiinalaishallinnon uudistamiseen tähtäävät suunnitelmat. Satterfield tapasi palestiinalaisten sisäministerin Abdel Razak al-Yahuan, jonka kanssa hän keskusteli uudistuksista palestiinalaisten turvallisuusjoukoista vastaavassa sisäministeriössä.

Israel on toistuvasti vaatinut turvallisuusjoukoilta tiukempia toimia ääriryhmiä vastaan. Satterfieldin ohjelmassa on myös tapaamisia Ranskan konsulin sekä Venäjän lähettilään kanssa. Hänen matkansa tarkoituksena on yrittää palauttaa rauha Israelin ja palestiinalaisten välille.

(STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.