Mainos

Israel pidättänyt 70 palestiinalaista Arafatin päämajassa

Israelilaiset joukot ovat pidättäneet yli 70 palestiinalaista Jasser Arafatin päämajarakennuksessa Ramallahissa. Arafat itse on kuitenkin turvassa.

Israelilaiset joukot ovat pidättäneet yli 70 palestiinalaista Jasser Arafatin päämajarakennuksessa Ramallahissa, kertoi israelilainen kenraali Yitzhak Eytan Israelin radiossa tänään. Pidätettyjä palestiinalaisia on ryhdytty kuulustelemaan, kenraali Eytan sanoi.

Eytan kertoi myös, että sotilaat tekivät etsintöjä huone huoneelta Arafatin päämajassa. Kenraalin mukaan rakennuksesta on löytynyt mm. raketinheittimiä ja panssarintorjuntaohjuksia.

Arafatin avustajat kertoivat aiemmin, että israelilaiset sotilaat olivat ampuneet kuoliaaksi yhden Arafatin henkivartijoista ja haavoittaneet yli 20:tä ihmistä lähellä päämajaa käydyissä taisteluissa.

Arafat ei palestiinalaislähteiden mukaan ole loukkaantunut. - Hän on hyvällä mielellä. Hän ei ole haavoittunut, vaan hän on puhelinyhteydessä maailman johtajiin, vakuutti Arafatin avustaja Nabil Abu Rdainah.

Palestiinalaisten sairaalalähteiden mukaan viisi palestiinalaista on kuollut ja noin 50 haavoittunut israelilaisten joukkojen tunkeutuessa Ramallahiin.

Qatarilainen tv-asema al-Jazeera kertoi, että israelilaiset laskuvarjosotilaat olivat yrittäneet tunkeutua Arafatin omaan toimistoon päämajarakennuksessa Ramallahissa. Arafat oli ase kädessä valmiina laskuvarjosotilaiden rynnäkköön, kertoi al-Jazeera palestiinalaista turvallisuuspoliisia lainaten.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.