Mainos

Israel perui rajoitusten purkamisen Länsirannalla

Myös poliittisen tason yhteydenpito on jäissä.

Israelin johto on perunut suunnitelmat helpottaa Länsirannan palestiinalaisten elämää koskevia rajoituksia eilisen itsemurhaiskujen jälkeen.

Puolustusministeri Binyamin Ben-Eliezer sanoi tänään israelilaisten jo suunnitelleen palestiinalaissiviilejä koskevien rajoitusten höllentämistä, mutta iskujen takia hanke on pantu jäihin.

Israel miehittää Länsirannalla seitsemää palestiinalaiskaupunkia. Myös Israelin ja palestiinalaisten poliittisen tason yhteydenpito on toistaiseksi keskeytyksissä.

Ulkoministeri Shimon Peres tapasi palestiinalaishallinnon edustajia viime viikolla, mutta tapaamisten jatkamisesta ei ole sovittu.

Tel Avivissa tehdyissä kahdessa itsemurhaiskussa kuoli hyökkääjien lisäksi yksi israelilainen sekä kaksi Israelissa työskennellyttä ulkomaalaista vierastyöläistä. Kyseessä oli ensimmäinen isku Israelin alueelle kuukauteen.

Aiemmin tällä viikolla palestiinalaiset iskivät juutalaisia siirtokuntalaisia kuljettaneeseen linja-autoon Länsirannalla, jolloin kahdeksan ihmistä sai surmansa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.