Mainos

Israel palaa huomenna neuvottelemaan rauhasta

Israel aikoo palata neuvottelemaan Lähi-idän rauhasta palestiinalaisten kanssa huomenna. Israel päätti eilen keskeyttää neuvottelut, koska kaksi israelilaista tapettiin Länsirannalla, kertoi armeijan radio tänään.

Israel

Israelin mukaan se voi aloittaa epäviralliset neuvottelut Tabassa Egyptissä Punaisenmeren rannalla vielä tänään. Pääministeri Ehud Barakin kansliapäällikkö Gilad Sher on tänään matkannut Tabaan. Barak keskusteli Egyptistä Israeliin palanneiden neuvottelijoidensa kanssa tilanteesta eilen.

Barakin hallituksen ministerin Shimon Peresin mukaan tulta ei voi pysäyttää tulella, vaan vedellä.
-Neuvottelut ovat kuin vettä, sanoi Peres, joka kannatti neuvottelujen jatkamista huolimatta viimeaikaisista väkivaltaisuuksista.

Varapääministeri Binyamin Ben-Eliezerin mielestä neuvotteluja palestiinalaisten kanssa tulisi jatkaa vasta helmikuun 6. päivän vaalien jälkeen. Israelin varapuolustusministeri Efraim Sneh taas sanoi, että Israel jatkaa palestiinalaisterroristien jahtaamista.

Palestiinalaiset epäilevät rauhaa

Palestiinalaiset eivät eilen uskoneet, että Taban neuvotteluissa päästäisiin sopuun rauhasta Lähi-idässä. Palestiinalaisneuvottelija Saeb Erekat torjui sovun mahdollisuuden myöhään eilen sen jälkeen, kun Israel oli keskeyttänyt neuvottelut. Kiistakysymyksiin ei ole palestiinalaisten pääneuvottelijan mukaan odotettavissa edistystä seuraavien kymmenen vuorokauden aikana.

Erekat sanoi palestiinalaisradion haastattelussa, että vakavista keskusteluista huolimatta kiistat mm. Jerusalemin kohtalosta, rajakysymyksistä ja pakolaisten asemasta jatkuvat.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.