Mainos

Israel osallistuu Tukholman konferenssiin

Israel osallistuu Tukholmassa ensi viikolla järjestettävään kansanmurhien ehkäisyä käsittelevään konferenssiin.

Israelin valtuuskunnassa ei kuitenkaan ole ministeritason osallistujia, vaan ainoastaan virkamiehiä, kertoi konferenssin mediapäällikkö Stig Berglind.

Valtuuskuntaa johtaa Nimrod Barkan, joka Berglindin mukaan vastaa virka-arvoltaan ruotsalaista ministeriöneuvosta. Aiemmin oli tarkoitus, että Israelin valtuuskunnan johdossa olisi ollut maan presidentti Moshe Katzav.

Israelin osallistuminen konferenssiin on ollut epävarmaa sen jälkeen, kun Tukholman Historiallisessa museossa esillä oleva taideteos aiheutti viime viikon lopulla kiistaa Ruotsin ja Israelin välille.

Israelin Tukholman-suurlähettiläs Zvi Mazel alkoi perjantai-iltana näyttelyn avajaisissa tärvellä installaatiota, jonka hän tulkitsi ihannoivan palestiinalaisia itsemurhaiskujen tekijöitä.

Israelin hallitus ilmaisi tukevansa Mazelin linjaa ja Israel uhkasi jättäytyä pois ruotsalaisten järjestämästä konferenssista.

Ruotsin hallitus ei hyväksynyt Mazelin toimintaa ja ilmoitti, ettei voi määrätä teosta poistettavaksi. Historiallisen museon johtaja päätti kuitenkin eilen poistattaa Tukholman katukuvasta teokseen liittyvät mainosjulisteet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.