Mainos

Israel miehitti tukikohtia Beit Jalassa

Ainakin kaksi ihmistä on saanut surmansa ja useita haavoittui Lähi-idän yhteenotoissa. Palestiinalainen turvallisuusviranomainen kuoli Israelin panssarivaunujen tulituksessa Duranin tarkastusasemalla Länsirannan eteläosassa. Aiemmin aamuyöllä palestiinalaispoliisi sai surmansa aseellisessa yhteenotossa Beit Jalan arabikaupungissa Länsirannalla.

Beit Jalassa puhkesi viime yönä uusia mellakoita, kun Israelin armeija miehitti useita rakennuksia kaupungissa. Beit Jalan levottomuudet alkoivat maanantaina sen jälkeen kun Israel surmasi ohjusiskussa korkea-arvoisen palestiinalaisjohtajan Abu Ali Mustafan. Beit Jalan kaupunki sijaitsee vastapäätä juutalaista Gilon siirtokuntaa, joka on usein joutunut palestiinalaistaistelijoiden hyökkäysten kohteeksi. Israelin armeijan tämänpäiväisen lausunnon mukaan miehityksen tarkoitus on estää hyökkäysten jatkuminen.

Palestiinalaisviranomaiset tuomitsivat Beit Jalan miehitykset ja sanoivat Israelin valmistelevan palestiinalaisalueiden uutta miehitystä.

-Tämä on uusi vaihe Israelin asteittaisessa uudelleenmiehityksessä. Meillä on täysi oikeus vastustaa miehitystä, palestiinalaisministeri Yasser Abed Rabbo sanoi.

Israel tunkeutui Rafahiin

Israelin panssarivaunut ja puskutraktorit iskivät varhain aamulla myös palestiinalaisten pakolaisleiriin Rafahin lähistöllä eteläisessä Gazassa. Palestiinalaisten turvallisuusviranomaisten mukaan armeija tuhosi iskussa 14 rakennusta ja vaurioitti ainakin 20:tä muuta. Parikymmentä palestiinalaista haavoittui tunkeutumista seuranneessa tulitaistelussa.

Israelin armeija sanoi vastanneensa iskulla palestiinalaisten jatkuvaan ammuskeluun ja tuhonneensa rakennuksia, joita käytettiin palestiinalaisten tarkka-ampujien ja ihmissalakuljettajien tukikohtana. Palestiinalaisjohto tuomitsi Israelin tunkeutumisen ja miehitykset ja sanoi lausunnossaan Israelin "rikkovan kaikki allekirjoitetut sopimukset".

Noin 5000 palestiinalaista on osallistunut tänään pidettyihin PFLP-järjestön johtajan Abu Ali Mustafan hautajaisiin. Mustafa surmattiin maanantaina Israelin ohjusiskussa Länsirannalla. Hän on korkea-arvoisin palestiinalaisjohtaja, joka on joutunut Israelin salamurhan kohteeksi 11 kuukautta kestäneiden väkivaltaisuuksien aikana.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.