Mainos

Israel lähetti hävittäjät matkustajakonetta vastaan

Israel ryhtyi turvatoimiin, koska matkustajakoneen epäiltiin tulleen kaapatuksi. Amerikkalaisessa koneessa oli yli 250 matkustajaa.

Israel on lähettänyt hävittäjät amerikkalaista matkustajakonetta vastaan eilen, kun kone ei ollut tavalliseen tapaan yhteydessä lennonjohtoon. Lähteiden mukaan Israelissa varauduttiin ampumaan alas matkustajakone, jonka epäiltiin joutuneen kaapatuksi.

Ilmailuviranomaisten mukaan kyse oli turvatoimesta terrorinvastaisten ohjeiden mukaisesti.

Nimettömänä esiintyneen ilmavoimien edustajan mukaan hävittäjälentäjät "olivat lähempänä kuin koskaan joutua ampumaan alas siviililentokoneen", kertoo Ynet-uutissivusto. Hävittäjälentäjät toimivat kuin kyseessä olisi ollut kaapattu matkustajakone, lähde kertoi.

Israelilaisen 10-tv-kanavan mukaan ilmavoimat oli jo varoittanut maan johtoa saattavansa joutua ampumaan siviilikonetta. Tieto oli television mukaan kerrottu pääministeri Ehud Olmertille, puolustusministeri Amir Peretzille ja esikuntapäällikkö Gaby Ashkenazylle.

Neljä hävittäjää nousi ilmaan sen jälkeen kun Yhdysvalloista Tel Aviviin matkalla ollut lentokone ei vastannut lennonjohdon kutsuihin sen ollessa saapumassa maan ilmatilaan, ilmailuviranomaiset kertoivat. Matkustajakoneen lentäjät ottivat yhteyden lennonjohtoon hävittäjien ilmaannuttua näkösälle. Continental Airlines -yhtiön Boeing 777 -matkustajakone pääsi enemmittä ongelmitta Ben Gurionin lentokentälle. Koneessa oli 251 matkustajaa.

Lentoyhtiö ilmoitti tutkivansa tapauksen välttääkseen vastaavanlaisen sattumuksen.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.