Mainos

Israel lähettää 400 poliisia Itä-Jerusalemiin

Israel aikoo lähettää 400 poliisia Itä-Jerusalemiin suojelemaan arabeja, jotka ovat myyneet maata juutalaisille. Pääasiassa arabien asuttamaan Itä-Jerusalemiin perustetaan myös uusi poliisiasema.

Kolme palestiinalaista kiinteistönvälittäjää murhattiin toukokuussa sen jälkeen kun Länsirannan palestiinalaiset itsehallintoviranomaiset olivat vedonneet vanhaan jordanialaiseen lakiin, jonka mukaan maan myynnistä juutalaisille voidaan tuomita kuolemaan.

Israelin hallitus esitti tiistaina palestiinalaisen pääneuvottelijalle Sajeb Erakatille virallisen vastalauseen, jossa itsehallintoviranomaisia syytetään yllytyksestä murhiin. Israelilaiset poliitikot olivat eilen syyttäneet itsehallintoviranomaisia murhien toimeenpanosta, mutta tämä syytös ei sisältynyt Israelin hallituksen noottiin.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu neuvotteli maanantaina kiireellisesti korkeimpien turvallisuusneuvonantajiensa kanssa ja määräsi murhista epäillyt palestiinalaiset turvallisuusagentit pidätettäväksi. Murhat ovat entisestään kiristäneet Israelin ja palestiinalaisten suhteita.

Palestiinan vapautusjärjestö PLO kielsi maan myynnin juutalaisille muutamia viikkoja sen jälkeen kun Itä-Jerusalemiin oli alettu rakentaa juutalaissiirtokuntaa. Palestiinalaiset pitävät Itä-Jerusalemia tulevan Palestiinan valtion pääkaupunkina.

Israelin sisäministeriö avasi tänään Itä-Jerusalemissa olevan toimistonsa uudelleen. Toimisto oli ollut viime torstaista saakka suljettuna, koska sen 15 arabityöntekijää pelkäsivät turvallisuutensa puolesta.
(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.