Mainos

Israel laajentaa sotatoimiaan Libanonissa

Israelin armeija on siirtänyt lisää panssareita ja joukkoja Etelä-Libanoniin.

Israel käynnistää laajaa maahyökkäystä Etelä-Libanonissa. Israelilaisen Channel Two -tv-kanavan mukaan maan armeija on siirtänyt panssarivaunuja ja joukkoja Etelä-Libanoniin.

Israelin pääministeri Ehud Olmert antoi eilen maan armeijalle määräyksen valmistautua laajentamaan maahyökkäystä, koska diplomaattiset yritykset kriisin ratkaisemiseksi ovat venyneet.

Maan ilmavoimat tulittivat myöhään illalla Libanonissa autosaattuetta, joka kuljetti evakuoituja sotilaita ja siviilejä. Ainakin neljä ihmistä kuoli ja 16 haavoittui tulituksessa.

Taistelut jatkuivat Etelä-Libanonissa

Taistelut ovat jatkuneet Etelä-Libanonissa läpi päivän.Libanonilaisen Hizbollah-järjestön taistelijat ovat ampuneet Israelin puolelle yli 55 rakettia. Ainakin seitsemän henkilöä on haavoittunut iskuissa, jotka osuivat Haifaan, Naharijaan, Safediin ja Kirjat Shmonaan.

Israel on jatkanut ilmaiskujaan Beirutiin ja Pohjois-Libanoniin. Maan pohjoisosassa kuoli sairaalalähteiden mukaan 12 siviiliä, kun koneet iskivät lähelle Syyrian rajaa. Iskun kohteena oli tie, joka oli ainoa ehjä väylä Libanonista ulkomaailmaan. Kun paikalliset asukkaat menivät katsomaan sillan vaurioita, ilmavoimat teki toisen iskun.

Beirutissa Israel pommitti eteläisiä kaupunginosia, joita se pitää Hizbollahin alueena. Israelin armeijan lentokoneet pudottivat eilen Libanonin pääkaupunkiin lentolehtisiä, joissa kehotettiin kolmen eteläisen kaupunginosan asukkaita poistumaan alueelta.

Taisteluissa Hizbollah-järjestöä vastaan haavoittui 16 israelilaissotilasta. Al-Jazeera-televisiokanavan mukaan yksi sotilas kuoli.

Hizbollahin raketti osui YK:n asemaan Etelä-Libanonissa

Yksi ranskalainen sotilas haavoittui eilen Hizbollahin raketin osuttua YK:n rauhanturvaajien päämajaan Etelä-Libanonissa, Unifil-operaation edustajat kertoivat tänään.

Unifilin mukaan Hizbollahin Katjusha-raketti osui suoraan YK:n päämajaan Naqurassa vaurioittaen sitä pahasti.

Unifil kertoi Hizbollahin tulittaneen myös YK:n panssaroitua ajoneuvoa Naquran pohjoispuolella tänä aamuna. Kukaan ei haavoittunut tulituksessa.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.