Mainos

Israel laajentaa hyökkäystään Libanonissa

Armeijan edustajan mukaan sotaoperaation on jatkuttava vielä kymmenen päivää, jotta Hizbollahin mahdollisuudet laukaista raketteja vähenisivät. Israel on myös uhannut tuhota kymmenen asuintaloa jokaista Hizbollahin tekemää raketti-iskua kohti.

Israelin maajoukot ovat edenneet syvemmälle Libanoniin. Israelin armeija on ottanut rajusti yhteen Hizbollahin kanssa maan eteläosassa.

Joukot ovat Ynet-internetsivuston mukaan päässeet lähelle Bint Jbeilin kaupunkia, jota Israel pitää Hizbollahin tärkeimpänä keskuksena. Asevoimat arvioivat, että kaupungissa piileskelee useita satoja järjestön taistelijoita.

Israel on tukenut maavoimiaan myös ilmaiskuilla. Hävittäjät ja helikopterit iskivät yöllä noin 40 kohteeseen eri puolilla Libanonia. Armeijan mukaan iskuissa on tuhoutunut yhdeksän Hizbollahin rakettien laukaisualustaa.

- Operaation pitää jatkua vielä kymmenen päivää lisää, jotta rakettituli vähenisi merkittävästi, sanoi everstiluutnantti Alon Friedman armeijan radiossa.

Tv-kanava: Israelin helikopteri syöksyi maahan

Israelin sotilashelikopteri on syöksynyt maahan lähellä Libanonin rajaa, kertoo tv-kanava al-Arabiya. Armeija ei ole vielä kommentoinut tietoa.

Lisäksi maataisteluissa on tv-asema al-Jazeeran mukaan kuollut kaksi israelilaista sotilaita ja viisi panssarivaunua on tuhoutunut. Israelin armeija ei ole vahvistanut näitäkään kuolonuhreja, mutta on ilmoittanut yhdeksän sotilaan haavoittumisesta.

YK-koordinaattori: Israel rikkoo humanitaarista lakia

Israelin ilmavoimilla on määräys tuhota kymmenen rakennusta Beirutissa jokaista Haifaan ammuttua rakettia kohden, kertoo armeijan radio.

- Komentaja Dan Halutz on antanut käskyn ilmavoimille tuhota kymmenen monikerroksista taloa Beirutissa vastauksena jokaiseen Haifaan ammuttuun rakettiin, kertoo radion haastattelema ilmavoimien upseeri.

Eilen kaksi israelilaista kuoli Hizbollahin raketti-iskussa Haifaan.

YK:n hätäavun koordinaattori Jan Egeland on syyttänyt Israelin rikkovan humanitaarista lakia pommittamalla Beirutia.

-Täällä tuhotaan kortteli toisensa perään pääasiassa asuinalueita, Egeland hämmästeli käytyään kaupungissa viikonloppuna.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.