Mainos

Israel laajentaa hyökkäystä päätöslauselmasta huolimatta

Israel on ilmoittanut käsittelevänsä tuoretta YK:n päätöslauselmaa huomenna.

Israel on jatkanut hyökkäyksiään Libanonissa sen jälkeen, kun YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi yksimielisesti tulitaukoa vaativan päätöslauselman.

Israel on laajentanut maahyökkäystään, ja sen joukot ovat edenneet päivän mittaan kohti Litanijokea aikomuksenaan siivota alue Hizbollahin taistelijoista. Israelin ilmaiskut ovat surmanneet noin 20 ihmistä muun muassa Tyroksen lähellä sijaitsevassa kylässä sekä Sidonin kaupungissa.

Israelin armeija on myös juuri kuljettanut satoja sotilaita helikoptereiden kyydissä Etelä-Libanoniin, kertoo armeijan tiedottaja.

- Olemme tehneet laajamittaisen helikopterioperaation, jonka turvin satoja sotilaita lennätettiin Etelä-Libanoniin, tiedottaja kertoo. Operaatio on armeijan mukaan osa laajennettua maahyökkäystä.

Turvallisuusneuvoston yöllä hyväksymä päätöslauselma vaatii väkivaltaisuuksien lopettamista ja valtuuttaa 15 000 sotilaan vahvuisten kansainvälisten joukkojen lähettämisen valvomaan Israelin vetäytymistä alueelta sekä avustamaan Libanonia alueen hallinnassa.

Sekä Israelin että Libanonin odotetaan antavan lausumalle muodollinen hyväksyntänsä piakkoin. Libanonin hallitus kokoontuu käsittelemään sitä vielä tänään, Israel todennäköisesti huomenna.

Israelin hallitusta lähellä olevat lähteet ovat kertoneet Ynet-uutispalvelulle, että hallitus uskoo tulitauon tulevan voimaan ylihuomiseen mennessä. Lähteiden mukaan Israel lopettaa sotatoimet heti tulitauon alettua.

Israel kolminkertaistanut sotilaidensa määrän

Israel on kolminkertaistanut sotilaidensa määrän Libanonissa päätettyään laajentaa maahyökkäystään. Armeijan komentaja Dan Halutz ei antanut tarkkoja lukuja, mutta sotilaita on aiemmin arvioitu olevan Libanonin eteläosissa noin 10 000.

Armeija tiedotti surmanneensa yli 30 Hizbollahin taistelijaa hyökkäyksen laajentamisen jälkeen. Myös 30 israelilaissotilasta on haavoittunut taisteluissa, joita käydään useissa kylissä eteläisessä Libanonissa. Armeija kertoi tehneensä yön aikana yli 80 ilmaiskua Hizbollah-järjestöä vastaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.