Mainos

Israel laajensi miehitystä

Israel on laajentanut palestiinalaisalueiden miehitystä Länsirannalla. Armeijan tankit tunkeutuivat eilen Qalqilyan kaupunkiin.

Israel on tiukentanut palestiinalaisalueiden valvontaa.


Israelin armeija on laajentanut hyökkäyksiään Länsirannan palestiinalaisalueilla. Panssarivaunut tunkeutuivat myöhään illalla Qalqilyan kaupunkiin. Palestiinalaisten turvallisuuslähteiden mukaan kaupunki on Israelin armeijan täydessä hallinnassa. Silminnäkijöiden mukaan kaupungista on kuulunut räjähdyksiä ja tulitusta. Kaupungin kerrotaan olevan myös ilman sähköä. Uutistoimisto AFP:n mukaan Israelin armeijan joukot ovat asettuneet varhain aamulla asemiin Betlehemin kaupungin laidalle.

Israelin armeija laajensi hyökkäyksiään Länsirannan palestiinalaisalueille joitakin tunteja sen jälkeen kun Israelin pääministeri Ariel Sharon sanoi tv-puheessa, että "Israelin valtio on sodassa terrorismia vastaan".

Ulkomaalaisia pidätetty Ramallahissa

Israelin armeija sanoo pidättäneensä useita ulkomaalaisia Ramallahissa. Kymmenen kansainväliseen pasifistiryhmään kuulunutta henkilöä pidätettiin, kun he olivat menossa Israelin piirittämään Arafatin päämajaan. Ryhmän kolmisenkymmentä muuta jäsentä ovat edelleen rakennuksessa.

Israel on piirittänyt Arafatin päämajaa perjantaista lähtien. Israel julisti Ramallahin eilen suljetuksi sotilasalueeksi ja määräsi kaikki ulkomaalaiset poistumaan sieltä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.