Mainos

Israel kutistaisi palestiinalaisten valtiota

Israel asettaa Lähi-idän rauhalle tiukat ehdot. Pääministeri Ariel Sharon tarjoaapalestiinalaisvaltioksi 42 prosenttia Länsirannasta. Lisäksi alue olisi demilitarisoitu ja sen rajavalvonta olisi Israelin hallinnassa. Sharon asettaa rauhanneuvottelujen ehdoksi myös väkivaltaisuuksien loppumisen.

Sharon sanoutui irti Barakin tarjouksesta

Sharon sanoi Maariv- lehden haastattelussa myös, että palestiinalaisvaltion poliisivoimilla tulisi olla aseita vain sisäisen järjestyksen ylläpitämiseksi. Israelilla olisi myös rajoittamaton oikeus lentää palestiinalaisalueiden yli.

Pääministeri muistutti myös, ettei hän voi tehdä lopullista rauhansopimusta palestiinalaisten kanssa, vaan ainoastaan jonkinlaisen pitkällisen sopimuksen sotatilan lopettamisesta.

Sharon sanoutui myös irti edeltäjänsä Ehud Barakin tarjouksesta luovuttaa 97 prosenttia Länsirannasta palestiinalaisvaltiolle. -Palestiinalaisvaltio on saavutettava sopimuksin. Ajatus siitä, että luovutettaisiin 92 prosenttia tai 95 prosenttia tai jopa 97 prosenttia ennen kuin konflikti on saatu lopetettua, olisi kauhistuttava erehdys, Sharon sanoi haastattelussa.

Palestiinalaiset ovat jo aikaisemmin sanoneet, että he eivät suostu mihinkään muuhun kuin koko Länsirannan ja Gazan kaistan luovuttamisen sisällään pitävään sopimukseen. Israel miehitti nämä alueet vuoden 1967 sodassa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.