Mainos

Israel koventaa otteitaan Gazassa

Israel on tehnyt useita ilmaiskuja Hamas-järjestön kohteisiin Gazassa viime päivinä. Asevoimien keskittämisen Gazan raja-alueelle toivotaan herättävän pelkoa palestiinalaisissa. EU:n ulkopoliittinen edustaja Solana tapaa Israelin ulkoministerin huomenna.

Israelin hallitus on päättänyt tiukentaa toimiaan Gazassa lopettaakseen rakettihyökkäykset alueelta. Maan turvallisuudesta vastaavat ministerit ovat antaneet asevoimille luvan käyttää kovempia otteita Gazassa.

Hallituksen myöntämät valtuudet eivät kuitenkaan merkitse maahyökkäyksen aloittamista.

Israel on keskittänyt panssarivaunuja, muita sotilasajoneuvoja ja maajoukkoja Gazan raja-alueelle herättäen pelkoa palestiinalaisissa maahyökkäyksen alkamisesta.

Israelin ilmavoimat ovat moukaroineet Gazaa useiden päivien ajan kostona sille, että palestiinalaiset ovat ampuneet kymmeniä raketteja Israelin puolelle.

Varhain aamulla Israelin tekemässä ilmaiskussa Gazaan sai surmansa kolme ihmistä. Israelin armeijan tiedottajan mukaan ilmasta ammuttu ohjus osui palestiinalaisen Hamas-liikkeen autoon, joka räjähdyksestä päätellen oli lastattu ammustarvikkeilla.

Palestiinalaisten äärijärjestö Islamilainen jihad on puolestaan uhannut Israelia itsemurhaiskuilla. Jihad sanoo lähettävänsä kymmeniä naisia itsemurhaiskuihin Israeliin, jos juutalaisvaltio aloittaa maahyökkäyksen Gazaan.

- Meillä on kymmeniä naisia valmiina tekemään itsemurhaiskuja, järjestön lausunnossa sanottiin.

Solana Israeliin

EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana tapaa huomenna illalla Israelin ulkoministerin Tzipi Livnin Sderotissa, jonne on ammuttu raketteja Gazan kaistalta. Tapaamisesta kertoi Israelin ulkoministeriö.

Gazan kaistalta ammutuista raketeista lähes puolet on osunut Sderotiin, ja 16 siviiliä on haavoittunut. Sadat ihmiset ovat paenneet kaupungista.

(MTV3-STT- Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.