Mainos

Israel kokoaa reserviläisiä

Israel on aloittanut reserviläisten kutsunnat. Kutsunnat aloitettiin Israelin päätettyä kostotoimista palestiinalaisten itsemurhaiskujen vuoksi.

Israelin asevoimat on ryhtynyt kutsumaan reserviläisiä palvelukseen, kertoi uutistoimisto AFP tänään israelilaisiin sotilaslähteisiin nojautuen. Reserviläisten palvelukseen kutsunta käynnistyi sen jälkeen, kun Israelin hallitus oli hätäistunnossaan antanut siunauksensa kostotoimien aloittamiselle palestiinalaisia vastaan.
Israelin hallituksen turvallisuudesta vastaavat ministerit päättivät varhain aamulla, että Israel ryhtyy vastatoimiin Tel Avivin lähellä tehdyn itsemurhaiskun vuoksi. Ministerit näyttivät kolmetuntisen kokouksensa päätteeksi vihreää valoa "terroristikohteisiin" suuntautuville sotilaallisille toimille.

Hallituksen antaman lausunnon mukaan pääministeri Ariel Sharon ja puolustusministeri Binyamin Ben-Eliezer valtuutettiin päättämään, millaisiin toimiin Israel ryhtyy.

Palestiinalainen Gazan alueen turvallisuudesta vastaava päällikkö Abdel Razaq al-Majeida sanoi aiemmin päivällä odottavansa, että Israel iskee Gazaan "minä hetkenä hyvänsä". Israelilaisten tiedotusvälineiden mukaan itsemurhapommittajan uskotaan tulleen Gazan alueelta.

Hamasin jäseniä pidätettiin


Palestiinalaiset turvallisuusjoukot pidättivät tänään radikaalin Hamas-järjestön 14 jäsentä Gazassa, kertoi turvallisuusviranomainen. Pidätykset tehtiin sen jälkeen kun Arafat oli tuominnut tuoreimman itsemurhaiskun ja määrännyt turvallisuusjoukot toimiin israelilaissiviileihin kohdistuvien iskujen estämiseksi.

-Pidätyksiä voi kutsua ennaltaehkäiseviksi toimiksi. Niiden tarkoituksena on toteuttaa presidentti Arafatin määräyksiä, palestiinalaisviranomainen kertoi.

Hamasin aseellinen siipi on ilmoittautunut tiistaisen itsemurhaiskun tekijäksi.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.