Mainos

Israel koki kovia tappioita Etelä-Libanonissa

Yksitoista israelilaista sotilasta sai surmansa kommandoiskussa Libanoniin varhain tänään. Lisäksi yksi israelilaissotilas on kateissa, ilmoitti Israelin armeija.

16-miehinen iskujoukko joutui kiivaaseen tulitukseen melkein heti sen jälkeen kun se rantautui veneestä Libanonin rannikolle noin 30 kilometrin päähän Israelin turvavyöhykkeestä, sanottiin Israelin armeijan tiedotteessa. Libanonilaisten lähteiden mukaan kommandoryhmä joutui väijytykseen.

Israelin armeija ei ole kärsinyt näin pahaa miestappiota yksittäisissä yhteenotoissa Libanonissa sitten vuoden 1982. Loukkuun jääneen kommandoryhmän avuksi lähetettiin helikoptereilla lisäjoukkoja. Taistelut jatkuivat neljä tuntia. Israelilaisia vastassa oli Libanonin armeijan joukkoja sekä Hizbollah- ja Amal-sissejä.

Tykistötulituksessa sai surmansa libanonilainen nainen ja kuusi muuta libanonilaista loukkaantui, kerrottiin libanonilaisista lähteistä.

Netanyahu ei aio taipua

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu lupasi tänään, että Israel ei antaudu terroristien uhan edessä. Netanyahu sanoi Israelin joutuneen uhanalaiseksi kahdella rintamalla. Hän viittasi torstaisiin pommi-iskuihin Jerusalemissa ja perjantaisiin yhteenottoihin Libanonissa.
-Tämä on syvän tuskan ja monikertaisen surun päivä Israelin kansalle, Netanyahu totesi.

Israelin viranomaiset ilmoittivat tänään pidättäneensä 69 palestiinalaista, joita epäillään osallisuudesta terroritoimintaan. Israel on myös päättänyt olla luovuttamatta lisää aluetta palestiinalaisille niin kauan kuin Jasser Arafatin johtamat palestiinalaisviranomaiset eivät taistele terrorismia vastaan.

Asiasta päätti Israelin hallitus perjantaisessa erityisistunnossaan, jonka aiheena oli kansallinen turvallisuus. Israel on jo luovuttanut suuren osan Gazan alueesta ja osia Jordanvirran länsirannasta palestiinalaisten itsehallintoviranomaisille, kuten vuonna 1993 aloitetuissa rauhanjärjestelyissä sovittiin. Israel valtasi Gazan ja Länsirannan vuoden 1967 sodassa.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.