Mainos

Israel kehittää futuristisia aseita

Israelin on kehittämässä "superherhiläistä" palestiinalaisia vastaan. Robotin tarkoituksena on jäljittää, valokuvata ja surmata kohteitaan. Futurististen täsmäaseiden prototyyppejä odotellaan markkinoille kolmen vuoden päästä.

Israel on kehittelemässä pientä, ampiaisen kokoista robottia, jota se voisi käyttää taistelussaan palestiinalaisia ääriaineksia vastaan, kertoo Yedioth Ahronoth -lehti. Robotin tarkoituksena on jäljittää, valokuvata ja surmata kohteitaan.

Lentäen liikkuvalle robotille on annettu lempinimi "superherhiläinen". Se pystyy lehden mukaan löytämään tiensä kapeiden kujien läpi ja löytämään kätkettyjä kohteita kuten raketinheittimiä.

Superherhiläinen on kuitenkin vain yksi tiedemiesten kehittelemistä uusista aseista. Muita ovat muun muassa superkäsineet, jotka antavat käyttäjälleen ylivaltaisen voiman sekä pikkuriikkisiä antureita, jotka voivat havaita itsemurhapommittajan.

- Libanonin sota opetti meille, että tarvitsemme pienempiä aseita. On epäloogista lähettää kallis lentokone itsemurhaterroristeja vastaan. Tämän vuoksi kehitämme futuristisia aseita, sanoi varapääministeri Shimon Peres lehdelle.

Uusien aseiden prototyyppejä voidaan odotella kolmen vuoden päästä, Peres muistutti.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.