Mainos

Israel katkaisi suhteet YK:n erityislähettilääseen

Israel on katkaissut suhteensa YK:n erityislähettilääseen, joka on syyllistynyt "kiihotukseen Israelia vastaan" kritisoimalla armeijan toimia Jeninissä.

Israelin pääministeri Ariel Sharon on tänään kehottanut ministereitään boikotoimaan YK:n norjalaista erityislähettilästä Terje Röd-Larsenia. Sharonia ärsyttävät Röd-Larsenin näkemykset Israelin toiminnasta tuhotulla Jeninin pakolaisleirillä. Asiasta kertoi Israelin armeijan radio.

-Olen määrännyt kaikki ministerit katkaisemaan kaikki kontaktit Röd-Larsenin kanssa, Sharon sanoi radion mukaan. Hallitus harkitsee myös mahdollisuutta julistaa Röd-Larsen "ei-toivotuksi henkilöksi". Asiasta ei kuitenkaan tehty tänään päätöksiä.

Israelin puolustusministeri Binyamin Ben-Eliezer arvosteli aiemmin tänään Röd-Larsenia "kiihotuksesta" Israelia vastaan. Ben-Eliezer sanoi Israelin radiossa, että Röd-Larsen on omaksunut palestiinalaisten näkemykset Jeninin pakolaisleirin tapahtumista.

Röd-Larsen sanoi torstaina olevansa järkyttynyt näkemästään pakolaisleirillä. Hän sanoi myös, että Israelilla on oikeus itsepuolustukseen, mutta ei kuitenkaan vapautta tehdä mitä tahansa sotilaallisen operaation aikana.

Ben-Eliezer sanoi kannattavansa YK:n tutkimusryhmän saapumista Jeninin pakolaisleirille. Hän lisäsi sanoneensa YK:n pääsihteerille, että ryhmän tulee olla asiantuntijoista koottu eikä luonteeltaan poliittinen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.