Mainos

Israel jatkoi Rafah-iskuja arvostelusta huolimatta

Israel on jatkanut Rafahin pakolaisleirin moukaroimista. Amerikkalaislähteen mukaan Israel on luvannut lopettaa operaation.

Israelin armeija lon laajentanut ilmaiskuja ja ratsioita Rafahin kaupungissa ja pakolaisleirissä Gazassa piittaamatta ankarasta kansainvälisestä arvostelusta. Eilen väkivaltaisuuksissa kuoli palestiinalaislähteiden mukaan ainakin yhdeksän palestiinalaista.

Silminnäkijöiden mukaan Israelin panssarivaunu ampui al-Barazilin kaupunginosassa kuoliaaksi kaksi ihmistä väkijoukosta, joka oli palaamassa hautajaisista. Arviolta 10 000 ihmistä oli saattamassa hautaan aiempia kuolonuhreja. Kolmen henkilön kerrottiin saaneen surmansa, kun helikopterit ampuivat ohjuksia Rafahiin.
Israelin armeijan mukaan kyse oli varoituslaukauksia sen jälkeen, kun palestiinalaistaistelijat olivat tulittaneet sotilaita.

Palestiinalaislähteiden mukaan kaksi palestiinalaistaistelijaa kuoli yhteenotoissa Israelin armeijan kanssa ja kaksi siviiliä sai surmansa Israelin tarkka-ampujien luodeista.

Rafahissa on kuollut tällä viikolla nelisenkymmentä palestiinalaista, joista yli puolet on palestiinalaistietojen mukaan siviilejä.

USA: Israel luvannut lopettaa operaation

Amerikkalaislähteen mukaan Israel on luvannut lopettaa rakennusten hävittämisen Gazan kaistalla.

Lupauksesta kertoi nimettömänä pysytellyt Yhdysvaltain ulkoministeriön virkamies.

Hänen mukaansa Israelin varapääministeri Ehud Olmert ilmoitti lopettamispäätöksestä Yhdysvaltain ulkoministerille Colin Powellille. Olmert oli samalla vakuuttanut, ettei Israelin tarkoituksena ole laajentaa puskurivyöhykettä pitkin Egyptin rajaa.

Israelin iskuissa ja väkivaltaisuuksissa on tiistaista lähtien kuollut nelisenkymmentä palestiinalaista.

Punainen Risti arvostelee Israelia

Kansainvälinen Punainen Risti tuomitsi kovin sanoin Israelin toimet Gazassa muistuttaen sitä miehittäjän velvollisuudesta turvata siviiliasukkaiden tarpeet. Lääkintähenkilökunnan on saatava kulkea esteettä haavoittuneiden ja sairaiden luokse, korostettiin järjestön tiedotteessa.

Rafahin sairaalassa on enää neljä ajokuntoista ambulanssia sen jälkeen kun Israelin joukot olivat tulittaneet kaksi käyttökelvottomiksi, sairaalanjohtaja kertoi AFP:lle.

(MTV3-Reuters-AFP-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.