Mainos

Israel jatkoi iskuja - palestiinalaiskomentaja kuoli

Kaikkiaan 21 palestiinalaista on kuollut viime yönä Israelin iskuissa Gazassa ja Länsirannalla. Korkea palestiinalaiskomentaja sai myös surmansa.

Korkea palestiinalaiskomentaja ja kolmetoista muuta palestiinalaista sai perjantain vastaisena yönä surmansa Israelin hyökkäyksessä Khuzaan kylään Gazan alueen eteläosassa.

Kylää puolustamaan tullut kenraalimajuri Ahmed Mefrej oli Etelä-Gazassa olevien turvallisuusjoukkojen komentaja. Hän oli korkein palestiinalaiskomentaja, joka on surmattu 17 kuukautta jatkuneen kansannousun aikana.

Israelilaisjoukkoja komentanut prikaatikenraali Imad Faris vakuutti, ettei kenraali Mefrej ei ollut "millään surmattavien palestiinalaisjohtajien listalla"; hän oli vain "paikassa, missä hänen ei olisi pitänyt olla".

Kaikkiaan kuoli 21 palestiinalaista Gazan ja Länsirannan taisteluissa perjantain vastaisena yönä. Neljä palestiinalaista sai surmansa Israelin laivaston tulittaessa palestiinalaisten poliisiasemaa Pohjois-Gazassa ja kolme kiivaissa taisteluissa Betlehemin ympärillä Länsirannalla.

Hyökkäys siirtokuntaan

Viisi israelilaista kuoli, kun palestiinalainen pyssymies hyökkäsi Gazan alueella sijaitsevaan juutalaissiirtokuntaan myöhään torstaina. Surmatut kävivät asepalvelukseen valmistavaa koulua. Tulituksessa haavoittui yli 20 ihmistä, joista viisi vakavasti, kertoivat Israelin armeijan lähteet.

Palestiinalaismies ampui ihmisiä ja heitti kranaatteja juutalaissiirtokunnan alueelle. Israelin joukot ampuivat miehen lopulta kuoliaaksi.

Uutistoimisto AFP:n mukaan ääri-islamilainen Hamas-järjestö on ilmoittanut olleensa iskun takana.

Israelin tankit vyöryivät yöllä myös Betlehemin kaupungissa sijaitsevaan Aidan pakolaisleiriin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.