Mainos

Israel jatkoi ilmaiskuja Gazassa

Hamasin ja Fatahin välinen tulitauko astui voimaan iltapäivällä. Väkivaltaisuudet ryhmittymien välillä ovat johtaneet jo lähes 50 ihmisen kuolemaan.

Israel on jatkanut ilmaiskuja Gazaan samaan aikaan, kun maan johto harkitsee laajempia toimia lopettaakseen palestiinalaisten rakettitulen Israelin puolelle.

Israelin mukaan sen ilmavoimat tulitti aamupäivällä kahta Hamas-järjestön asevarastoa Gazan kaistalla. Palestiinalaisten mukaan kohteet olivat kuitenkin metallivalimoita, joilla ei ole mitään tekemistä Hamasin kanssa. Hamas on kertonut kahden palestiinalaisen kuolleen iskussa.

Israelin ulkoministeri Tzipi Livni totesi eilen, että Israelin hallitus saattaa päättää lisätoimista palestiinalaisia vastaan lähipäivinä.

Tulitauosta sovittiin egyptiläisten välityksellä

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on tavannut Hamasin johtajia Gazassa. Israelin radion mukaan Abbas toivoi keskusteluja Hamasin ja Fatahin välisten iskujen lopettamiseksi, ja tulitauosta sovittiinkin egyptiläisten välityksellä. Se tuli voimaan iltapäivällä. Asemiehet poistuivat asemistaan talojen katoilta, ja katuesteitä purettiin.

Palestiinalaisryhmittymien välienselvittelyissä on viime päivinä kuollut jo lähes 50 ihmistä. Uhreista suurin osa on Abbasin alaisuuteen kuuluvan Fatahin johtaman turvallisuuspalvelun jäseniä. Myös Hamasin johtoon kuuluva pääministeri Ismail Hania on vedonnut osapuoliin iskujen lopettamiseksi.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.