Mainos

Israel jatkanut iskuja mereltä ja ilmasta läpi yön

Israel on jatkanut yön aikana ohjushyökkäyksiään Gazan alueelle.

Uutistoimisto Al-Jazeeran mukaan ilmaiskuja strategisiin kohteisiin on jatkettu sekä mereltä että ilmasta. Uutistoimistot kertovat että ohjukset surmasivat yöllä seitsemän ihmistä osuessaan muun muassa paikalliseen poliisiasemaan Gazan puolen miljoonan asukkaan kaupungissa.

Lähellä Gazan rajaa Ashkelonissa parhaillaan oleva MTV3:n Uutisten kirjeenvaihtaja Kari Lumikero kertoo, että Israelin puolella yö on ollut rauhallinen, eikä Hamas ole jatkanut raketti-iskujaan Gazan rajan yli puolen yön jälkeen.

Lähi-idän tuoreimman selkkauksen umpisolmuja yritetään tänään ja huomenna avata Kairossa. Egyptin johto on ottamassa keskeisen roolin tulitauon aikaansaamiseksi alueella, ja se tapasi jo eilen Hamasin johtoa sekä neuvotteluvaltuuskunnan Israelista.

Huomenna Kairoon saapuu YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon, joka kansainvälisen yhteisön tavoin pelkää Israelin lähettävän maajoukkoja Gazaan - toimenpide jonka seurauksena olisi väistämättä verilöyly.

Mahdollisen tulitauon lähtökohta on kuitenkin hankala. Israel sanoo jatkavansa ohjusiskuja niin kauan kuin Hamas ja muut militantit ryhmät ampuvat raketteja Gazasta Israelin maaperälle. Hamas puolestaan sanoo keskeyttävänsä sotatoimet vasta, kun ohjusiskut Gazaan lakkaavat ja Israel purkaa alueen asukkaiden kärsimyksiä lisäävän saarron.

Synkimpien arvioiden mukaan sotatila jatkuu vielä viikkoja - ja väkivallan kierteen kärsijöitä ovat ennen kaikkea siviilit rajan molemmin puolin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.