Mainos

Israel jatkaa aitojensa rakentamista

Kansainvälistä paheksuntaa herättänyt Israelin turva-aitahanke jatkuu Länsirannalla. Israelin pääministeri Ariel Sharon ilmoittaa, että maalla ei ole mitään aikomusta purkaa aitaansa.

Israelilla ei ole minkäänlaisia aikeita purkaa turva-aitaa, jota se rakentaa Länsirannalla läpi palestiinalaisalueen. Pääministeri Ariel Sharon on antanut aiheesta lausunnon saksalaiselle Die Welt -lehdelle.
-En usko, että muutamme kantaamme aidan suhteen. En aio tuhota aitaa. Päin vastoin, sen rakentaminen jatkuu, koska se parantaa turvallisuuttamme. Jos saamme todellisen ja kestävän rauhan, olisin valmis harkitsemaan myönnytyksiä, sanoo Sharon.

-Mutta kun kyseessä on israelilaisten ja Israelin valtion turvallisuus, Israel ei voi tehdä kompromisseja, sanoo Sharon.

Israel on saanut valmiiksi aidan ensimmäisen osan, joka erottaa Israelista suurimman osan Länsirantaa. Tarkoitus on estää palestiinalaisten taistelijoiden pääsy Israeliin.

YK:n yleiskokous pitää ylimääräisen kokouksen maanantaina Israelin kiistanalaisen turva-aitahankkeen tiimoilta. Turvallisuusneuvostossa on ollut käsiteltävänä päätöslauselma, joka tuomitsee aidan, mutta Yhdysvallat kaatoi sen veto-oikeudellaan. Yleiskokouksen päätöslauselmat heijastavat maailman mielipidettä, mutta toisin kuin turvallisuusneuvoston päätöslauselmat, ne eivät ole sitovia.

Turvallisuusneuvostossa Yhdysvallat on johdonmukaisesti kumonnut veto-oikeudellaan kaikki päätöslauselmat, jotka sen mielestä suhtautuvat epäreilun kriittisesti Israeliin, joka on Yhdysvaltain läheinen liittolainen.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.