Mainos

Israel jäähdyttelee maahyökkäystään

Pääministeri Ehud Olmert päätti myöhään yöllä panna jäihin laajan hyökkäyksen Libanoniin. Sotatoimet rajan tuntumassa ovat kuitenkin jatkuneet kiivaina.

Israelin armeijan panssarikolonnat ovat tunkeutuneet yön aikana yhä syvemmälle Etelä-Libanoniin raskaan tykistötulen tukemana. Hyökkäyksen laajentamisella pyritään estämään Hizbollahia ampumasta raketteja Pohjois-Israeliin.

Israelin pääministeri Ehud Olmert päätti myöhään yöllä kuitenkin panna jäihin laajan hyökkäyksen Libanoniin. Israel haluaa antaa mahdollisuuden saada alueelle rauhanturvaajia, jotka hillitsisivät Hizbollahia.

Päätös tehtiin Maariv-sanomalehden mukaan tunteja sen jälkeen kun pääministeri Olmert ja hallituksen avainministerit sopivat maahyökkäyksen laajentamisesta.

Silminnäkijöiden mukaan Israelin panssarikolonnat ovat ulottaneet hyökkäystään jo lähes kymmenen kilometrin päähän rajasta sisämaahan päin. Israelin joukot ovat myös ottaneet aamun aikana rajusti yhteen Hizbollah-taistelijoiden kanssa.

Israelin joukot ovat aamulla myös ottaneet hallintaansa libanonilaisen Marjajonin kaupungin ja sen lähistöllä olevat kylät. Hizbollah puolestaan on tuhonnut ainakin kaksi Israelin panssarivaunua lähellä kaupunkia. Marjajon sijaitsee Etelä-Libanonissa 8 kilometrin päässä Israelin rajasta.

Hizbollahin johtaja Hassan Nasrallah on uhonnut, että järjestö on valmiina muuttamaan alueen israelilaissotilaiden hautausmaaksi.

Hyökkäys saattaa kestää vielä yli kuukauden

Israelin varapääministeri Eli Jishai arvioi, että hyökkäys saattaa kestää vielä jopa yli kuukauden.

- Uskomme sen kestävän vielä toiset 30 päivää, Jishai sanoi radiohaastattelussa.

Hizbollahin taistelijat lataavat raketinheitintä.

Äärilaidan Shas-puoluetta edustava ministeri uskoo hyökkäyksen kestävän tätäkin kauemmin.

- On hyvin vaikeaa antaa asiasta arviota, mutta mielestäni ei voida puhua 30 päivästä. Pelkään sen (operaation) kestävän paljon kauemmin, nimettömänä esiintynyt ministeri sanoi.

Läntisten diplomaattilähteiden mukaan Israel olisi kuitenkin valmis lopettamaan laajennetun hyökkäyksen nopeasti, jos YK:n turvallisuusneuvosto pääsee sopuun kannastaan Lähi-idän kriisiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.