Mainos

Israel jäädyttää yhteydenpitoa palestiinalaisiin

Israel katkaisee turvallisuusviranomaistensa yhteydenpidon palestiinalaishallintoon. Syynä on kolmen juutalaissiirtokuntalaisen surma Länsirannalla eilen.

Israel on katkaissut yhteydenpitonsa palestiinalaisten turvallisuusviranomaisiin sen jälkeen, kun kolme juutalaissiirtokuntalaista surmattiin Länsirannalla. Maan hallitus varoitti, ettei rauhanprosessi voi jatkua, jos palestiinalaisviranomaiset eivät puutu väkivaltaan.

Vastikään puretut tiesulut ovat ilmestyneet jälleen Betlehemin ympärille ja palestiinalaisten liikkumisoikeutta on rajoitettu. Palestiinalaisjohto on varoittanut rajoitusten voivan johtaa yhteenottoihin.

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas uskoo Israelin leppyvän nopeasti. Abbas pahoitteli siirtokuntalaisten surmia ja sanoi hyökkääjien yrittäneen tuhota palestiinalaishallinnon rauhanponnistelut.

Israelin ja palestiinalaishallinnon oli määrä pohjustaa tällä viikolla muun muassa pääministeri Ariel Sharonin ja Abbasin huippukokouksen järjestämistä. Abbasin on myös määrä matkustaa Washingtoniin keskustelemaan Yhdysvaltain presidentin George Bushin kanssa

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.