Mainos

Israel ja Syyria jatkavat neuvotteluja vuodenvaihteen jälkeen

Israelin ja Syyrian väliset rauhanneuvottelut jatkuvat tammikuun alussa Länsi-Virginian osavaltiossa, kertoi Yhdysvaltain ulkoministeriö eilen. Aiemmin tässä kuussa aloitettuja neuvotteluja jatketaan 3. tammikuuta. Neuvottelupaikaksi on valittu Shepherstownin kaupunki, joka sijaitsee runsaat 120 kilometriä pääkaupungista Washingtonista.

Israelin pääministeri Ehud Barak ja Syyrian ulkoministeri Farouq al-Shara ovat mukana neuvotteluissa, ulkoministeriöstä kerrottiin. Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright osallistuu niin ikään neuvotteluihin välittäjänä, kun taas presidentti Bill Clinton on mukana aina tarpeen vaatiessa, ulkoministeriön edustaja sanoi. Hän ennusti neuvotteluista tiiviitä ja lisäsi, ettei neuvonpidolle ole asetettu mitään takarajaa. Israelin ulkoministeri David Levy toivoo, että neuvotteluissa saataisiin syntymään ainakin rauhansopimuksen runko.

Lähes neljän vuoden tauon jälkeen jatkuneiden rauhanneuvottelujen keskeinen kysymys on Golanin kukkuloiden kohtalo. Israel valtasi Golanin alueen Syyrialta vuonna 1967.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.