Mainos

Israel ja PLO lykkäsivät virallisia neuvotteluja

Yhdysvaltain rauhanvälittäjä Dennis Ross ilmoitti tänään lähtevänsä Lähi-idästä, koska hän ei ole onnistunut avaamaan Israelin ja palestiinalaisten neuvottelujen umpikujaa. Ross sanoi palaavansa Washingtoniin neuvottelemaan ulkoministeri Warren Christopherin kanssa. Ross ei kommentoinut lähemmin tilannetta Lähi-idän rauhanneuvotteluissa.

Hän sanoi vain, että neuvotteluissa on edistytty ja edistystä on saavutettu enemmän turvallisuuskysymyksissä kuin siviilipuolella. Ross vakuutti, että Yhdysvallat on aktiivisesti mukana neuvotteluissa hänen lähtönsä jälkeenkin.
-Uskon palaavani tänne sopivalla hetkellä, hän sanoi.

Israelin edustaja ilmoitti aiemmin tänään, että Israel ja PLO olivat päättäneet lykätä israelilaisjoukkojen vetäytymistä koskevia virallisia neuvotteluja. Epävirallisia neuvotteluja asian tiimoilta kuitenkin jatketaan, hän sanoi.

Palestiinalaisten ja Israelin valtuuskunnat eivät päässeet viime viikolla sopimukseen israelilaisjoukkojen vetäytymisestä Länsirannalla sijaitsevasta Hebronista, vaikka sovun uskottiin jo olevan lähellä.

Uuden varsinaisen neuvottelukierroksen oli määrä alkaa tänään. Israelin radion mukaan virallisten neuvottelujen lykkäämiseen päädyttiin, koska ongelmat ovat joissakin siviilikysymyksissä suurempia kuin mitä ensin oli arveltu.

PLO:n ja Israelin edellisen hallituksen solmiman sopimuksen mukaan israelilaisjoukkojen olisi pitänyt vetäytyä Hebronista jo maaliskuussa.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.