Mainos

Israel ja palestiinalaiset toivottavat YK:n tietojenkerääjät tervetulleiksi

Lähi-idän kiistan molemmat osapuolet toivottavat YK:n tietojenkeruuryhmän tervetulleeksi. Tutkinnan alle joutuvat mm. Jeninin tapahtumat.

Israel aikoo toimia yhteistyössä YK:n tietojenkeruuryhmän kanssa, sanoi Israelin pääministerin Ariel Sharonin edustaja tänään.

Palestiinalaiset puolestaan toivottivat tervetulleeksi ryhmän, jonka on määrä koota tietoja siitä, mitä Jeninin pakolaisleirillä tapahtui Israelin joukkojen tunkeuduttua sinne.

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi myöhään eilen yksimielisesti YK:n tutkijaryhmän lähettämisen pahoin tuhoutuneeelle Jeninin pakolaisleirille Länsirannalle. - Aiomme tehdä yhteistyötä ryhmän kanssa, koska meillä ei ole mitään salattavaa, sanoi Sharonin edustaja Raanan Gissin uutistoimisto AFP:lle.

Tarkkailijoiden on määrä kerätä puolueetonta tietoa pakolaisleirin tapahtumista Israelin kolmiviikkoisen miehityksen ajalta. Muun muassa tiedot väkivaltaisuuksien vaatimista kuolonuhreista vaihtelevat muutamasta kymmenestä useisiin satoihin.

Palestiinalaisten pääneuvottelija Saeb Erakat puolestaan sanoi odottavansa, että ryhmä löytää todisteita joukkohaudoista. Hän toivoi, että ryhmä tulee tarvittavien koneiden kanssa, jotta se löytää raunioiden alta joukkohaudat. Palestiinalaiset sanovat, että sadat ihmiset kuolivat Jeninin pakolaisleirissä. Israel kiistää syytöksen ja sanoo kuolleiden määräksi "noin 50".

Israelin pääministerin edustaja piti valitettavana sitä, että YK ei ole päättänyt selvittää palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin "selvää vastuuta". YK ei ilmoittanut, milloin tietojenkeruuryhmä saapuisi Jeniniin. Erakat sanoi toivovansa, että se tulisi mahdollisimman pian.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.