Mainos

Israel ja palestiinalaiset neuvottelupöytään

Israel ja palestiinalaiset jatkavat keskinäisiä rauhanneuvottelujaan sunnuntaina, kertoivat kummankin osapuolen viranomaiset tänään.

-(Palestiinalaisten neuvottelija) Saeb Erekat ja (israelilaisten neuvottelija) Oded Eran tapaavat sunnuntaina, totesi israelilaisten edustaja Gilead Sher.

Hän ja Erekat kertoivat tänään, että rauhansopimus saatetaan solmia piakkoin, vaikka Camp Davidin kaksiviikkoinen huippukokous lopetettiinkin tuloksettomana tiistaina. Erekat ja Eran neuvottelivat Camp Davidissa maan ja vankien luovuttamista koskevista asioista. He eivät kuitenkaan kuuluneet ryhmiin, jotka keskustelivat Jerusalemia koskevista asioista. Sher kertoi radio Israelille, että ratkaisu on lähellä, kunhan osapuolet vain jatkavat neuvotteluja.

-Olen varma, että saamme sopimuksen tehdyksi ennen syyskuun 13. päivää, Erekat puolestaan kertoi yhdysvaltalaisessa televisiohaastattelussa. Päivämäärä on sovittu rauhansopimuksen allekirjoittamisen takarajaksi.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat toisti eilen palestiinalaisten kannan, jonka mukaan Palestiinan valtio julistetaan perustetuksi 13. syyskuuta riippumatta siitä, missä vaiheessa rauhanneuvottelut ovat.

Yhdysvallat varoitti palestiinalaisia

Yhdysvaltain lainsäätäjät ovat syyttäneet palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia rauhanneuvottelujen epäonnistumisesta. Samalla he ovat varoittaneet, että Yhdysvallat lopettaa palestiinalaisten avustamisen, jos palestiinalaiset julistautuvat itsenäiseksi syyskuussa.

Joukko kongressin jäseniä ja senaattoreita varoitti, että mikäli sopimusta ei synny syyskuun puoliväliin mennessä ja Arafat silti julistaa palestiinalaisalueet itsenäisiksi, Yhdysvallat säätää lain, jolla estetään kaikki taloudellinen apu Palestiinalle ja diplomaattisuhteiden solmiminen Palestiinan kanssa.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.