Mainos

Israel ja palestiinalaiset jatkavat sovun hieromista

Israelin ja palestiinalaisten viranomaiset valmistautuvat uuteen tapaamiseen eilisten laihoiksi jääneiden neuvottelujen jälkeen, kertoi Israelin radio tänään.

Radion mukaan uusi virallisten rauhanneuvottelujen jatkamista käsittelevä kokous pidettäisiin torstaina. Palestiinalaisten radio sanoi sen järjestämistä vielä epävarmaksi.

Israelilaisten lehtitietojen mukaan pääministeri Benjamin Netanyahu harkitsee palestiinalaisia ärsyttäneiden asutushankkeiden hidastamista, jotta lukkiutunut tilanne saataisiin ratkeamaan. Israelin rakennushankkeet palestiinalaisalueilla katkaisivat rauhanneuvottelut maaliskuussa. Niiden tuntuva hidastaminen olisi kompromissi, jolla Netanyahu voisi taivutella palestiinalaisia neuvottelupöytään menettämättä omia kasvojaan.

Aiemmin Israel on vakuuttanut jatkavansa rakentamista, kun taas palestiinalaiset ovat asettaneet sen keskeyttämisen rauhanhankkeen jatkumisen ehdoksi. Eilen Egyptin pääkaupungissa Kairossa pidetyt neuvottelut olivat jo vaakalaudalla, kun palestiinalaiset väittivät Israelin luvanneen jäädyttää hankkeet. Israel kumosi tiedon ja uhkasi vetäytyä kokouksesta.

Asiantuntijavaltuuskuntien tapaaminen oli pontevin yritys rauhanhankkeen pelastamiseksi sitten maaliskuun välirikon. Neuvotteluissa edistyttiin vain niukasti.

Eräs israelilaislehti väitti tänään, että Israelin hallitus suunnittelee aloittavansa palestiinalaisalueilla jättiläismäisen asutushankkeen, jos rauhanneuvotteluja ei saada jatkumaan.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.