Mainos

Israel ja palestiinalaiset haluavat pysyvän tulitauon

Israel ja palestiinalaiset aloittavat jälleen täysimittaisen turvallisuusyhteistyön.

Väkivaltaisuudet jatkuvat

Israelin ulkoministeri Shimon Peres ja palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat ovat päässeet sopuun yhteistyön käynnistämisestä uudelleen turvallisuuden takaamiseksi Lähi-idässä. Peres ja Arafat tapasivat tänään Gazan kansainvälisellä lentokentällä.

Turvallisuusyhteistyön lisäksi Peres ja Arafat sopivat joukosta luottamusta lisääviä toimia, joiden tarkoituksena on saada pahasti rakoilleesta tulitauosta pysyvä. Ensimmäisenä askeleena Israel aikoo lieventää palestiinalaisalueiden saartoa.

Peres ja Arafat ilmoittivat arvioivansa tilannetta uudessa tapaamisessa "noin viikon kuluttua".

Kolme israelilaissotilasta haavoittui pommista aamulla

Israelilaissotilaat haavoittunut pommin räjähdettyä varhain aamulla lähellä Gazan alueen ja Egyptin rajaa, kertoi Israelin radio.

Räjähdys tapahtui vain tunteja ennen kuin Israelin ulkoministerin Shimon Peresin ja palestiinalaisten johtajen Jasser Arafatin oli määrä tavata lähistöllä sijaitsevassa paikassa.

Israelin armeija sanoi kolmen sotilaan haavoittuneen tunneliin sijoitetun pommin räjähdyksessä Thermitin tarkastuspisteessä Etelä-Gazassa lähellä Egyptin rajaa. Räjähdys vaurioitti myös sotilastukikohtaa. Armeijan radion mukaan yksi sotilaista haavoittui vakavasti voimakkaan pommin räjähdyksessä lähellä tukikohtaa.

Palestiinan turvallisuusviranomaiset kertoivat räjähdyksen aiheuttaneen kiivaita tulituksia, joissa haavoittui viisi palestiinalaista.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.