Mainos

Israel ja Palestiina neuvottelevat USA:ssa

Israelin pääministeri Ehud Barak on lähtenyt kohti Yhdysvaltoja osallistuakseen Camp Davidin huippukokoukseen. Kokouksen isäntänä toimii Yhdysvaltain presidentti Bill ClintonKokoukseen osallistuu myös palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat.

Ehud Barak ja Jasser Arafat

Presidentti Clinton arvioi, että Lähi-idän rauhanneuvotteluista on tulossa vaikeat. Neuvottelujen kuumin kiistanaihe on Jerusalemin kysymys. Israel ei halua jakaa pääkaupunkiaan, kun taas palestiinalaiset vaativat itselleen kaupungin arabienemmistöistä itäosaa ja historiallista Vanhaa kaupunkia.

Barakin hallitus vältti epäluottamuslauseen

Pääministeri Barak selvisi eilisiltana juuri ennen lähtöään hallituksensa epäluottamuslauseäänestyksestä Israelin parlamentissa. Epäluottamuslauseäänestyksen takia Barakin lähtö Washingtoniin lykkääntyi useilla tunneilla.

Oikeistolaisen Likud-puolueen ehdottamaa epäluottamuslausetta kannatti 54 ja vastusti 52 kansanedustajaa. Epäluottamuslauseeseen olisi tarvittu 61 ääntä. Seitsemän edustajaa pidättyi ja seitsemän oli poissa äänestyksestä.

Oikeistopuolueet olivat myös vaatineet, että Barak jättäisi Yhdysvalloissa alkavat rauhanneuvottelut väliin. Ennen äänestystä pitämässään puheessa Barak pyysi israelilaisilta tukea rauhanpyrkimyksilleen, jotka hänen mukaan tuovat Israelille turvallisemman tulevaisuuden. Barak menetti toissapäivänä enemmistönsä parlamentissa, kun kolme puoluetta vetäytyi hallituksesta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.